Hivatalos: Gulácsiéknál folytatja a Dinamo Zágráb szupertehetsége

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on June 30, 2019, Spain's forward Dani Olmo (R) challenges Germany's defender Lukas Klostermann during the final match of the UEFA U21 European Football Championships between Spain and Germany at the Friuli stadium in Udine. - As it was announced on January 24, 2020, German first division Bundesliga club RB Leipzig has recruited Olmo from Dinamo Zagreb. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Amit eddig sejteni lehetett, szombaton hivatalossá vált: az RB Leipzignél folytatja a Dinamo Zágráb játékosa, Dani Olmo.

A 21 éves játékosért sorban álltak az európai topklubok, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Milan és a Chelsea is szerette volna vinni, Olmo azonban végül a Lipcsét választotta, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa lesz.

Olmo 2015-ben került a Dinamóhoz a Barcelonától, az utóbbi években pedig a csapat vezérévé nőtte ki magát, játékára egész Európa felfigyelt. Nem maradhatott el a "jutalom" sem, 2019 novemberében bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is, ami góllal sikerült neki a Málta ellen 7-0-ra megnyert meccsen.

A Lipcse 30 millió eurót fizet a támadó középpályásért, aki 2024-ig írt alá a klubhoz.

Gulácsiék a Bajnokok Ligájában a Tottenham ellen készülnek a nyolcaddöntőre, emellett vezetik a Bundesligát, és úgy tűnik, komoly céljaik vannak már idén is.