Nehezen jutott tovább a Chelsea az FA-kupában

Chelsea
Chelsea's Belgian striker Michy Batshuayi (R) celebrates with his teammates after scoring the opening goal during the English FA Cup fourth round football match between Hull City and Chelsea at the KCOM Stadium in Kingston upon Hull, north east England on January 25, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Angliában a hétvégén FA-kupa meccseket rendeztek, a tét már a legjobb 16 közé jutás volt a csapatoknak. Szombaton este a Chelsea a Hull City otthonába látogatott, és a vártnál talán nehezebben nyert, de 2-1-es győzelmével ott van a nyolcaddöntőben.

Frank Lampard alaposan felforgatta keretét, több olyan játékos volt ott a kezdőben, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptak.

Michy Batshuayi a 6. percben meg is hálálta a bizalmat, a londoniak belga támadója egy megpattanó lövésből már a találkozó elején megszerezte a vezetést a Chelsea-nek.

A folytatásban is maradtak támadásban a kékek - akik ezúttal fehér mezben léptek pályára -, Pedro, Barkley, majd ismét Batshuayi előtt adódott helyzet, de vagy a védelem tisztázott, vagy pontatlan volt a befejezés. A 33. percben már ziccerig is eljutott Lampard csapata, Mason Mount ugrott ki, ám a kapujából remekül kilépő George Long bravúrral hárított. A félidő előtt közvetlenül Azpilicueta duplázhatta volna meg a Chelsea előnyét, de Long ezúttal is a helyén volt, így az eredmény a szünetig nem változott.

A második játékrész meglepő hazai rohamokkal indult, a Hull City főleg pontrúgásokból veszélyeztetett, de vagy a vendég védelem zárt jól, vagy Caballero volt résen a kapuban. A 60. percben aztán megszületett a második Chelsea-gól: Tomori érkezett remek ütemben Barkley szabadrúgására, és védhetetlenül fejelt a hazai kapuba.

A találat érezhetően megfogta a hazaiakat, a londoniak ezután sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de ki is hagyták azokat, főleg Pedro révén. Ez pedig a 78. percben megbosszulta magát, Grosicki szabadrúgása a sorfalban felugró Kovacicon pattant meg, így az argentin kapusnak nem volt esélye.

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Hull City az egyenlítésért, a 94. percben egy szögletnél már a

FA-kupa, a legjobb 16 közé jutásért:
Hull City (II.)-Chelsea 1-2
Brentford (II.)–Leicester City 0–1
Burnley–Norwich City 1–2
Coventry (III.)–Birmingham City (II.) 0–0
Millwall (II.)–Sheffield United 0–2
Newcastle United–Oxford United (III.) 0–0
Portsmouth (III.)–Barnsley (II.) 4–2
Reading (II.)–Cardiff City (II.) 1–1
Southampton–Tottenham Hotspur 1–1
West Ham United–West Bromwich Albion (II.) 0–1

A döntetlent elért csapatok meccseit újrajátsszák.