Hatalmas meglepetés a spanyol kupában

fbl Horizontal
Cultural Leonesa´s players celebrate after winning the Copa del Rey (King's Cup) football match between Cultural Leonesa and Club Atletico de Madrid at the Reino de Leon stadium in Leon, on January 23, 2020. (Photo by CESAR MANSO / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében a harmadosztályú Leonesa a La Liga harmadik helyén álló Atlético Madridot fogadta csütörtök este. A találkozó 1-1-es eredménnyel ért véget a 90 percet követően, majd jöhetett a hosszabbítás. A hazaiak egy szép kontratámadás végén a 108. percben megszerezték a vezetést először a mérkőzés folyamán, és végül 2-1-re nyertek. A vereség az Atlético Madrid számára a kiesést jelentette a kupából.

A 62. percig kellett várni a kupameccs első találatáig, amikor a vendégektől Correa volt eredményes egy szép összjátékot követően. Nem sokáig örülhettek az Atlético Madrid szurkolói a vezetésnek, 20 perccel később egy óriási bombagóllal egyenlítettek a hazaiak Castaneda révén. A rendes játékidőben már nem esett több találat, így jöhetett a kétszer 15 perces ráadás. Ebben a Leonesa volt eredményes, egy kontra végén Benito döntötte el a továbbjutás sorsát és okozta a nap legnagyobb meglepetését a nemzetközi futballban.