Vágólapra másolva!
A Ferencváros kedden tér haza a spanyolországi edzőtáborból, szombaton pedig a Paks ellen már megkezdi szereplését a bajnokság tavaszi idényében. Az NB I-ben címvédő zöld-fehérek ukrán szakvezetője, Szergej Rebrov a klub honlapjának adott interjúban értékelte a téli felkészülést, beszélt az újonnan érkezők játékosokról, arról, hogy miért fontosa a középpályások szerepe, és a tavaszi reményekről is.

"Összességében nézve, minden munkát elvégeztünk, amit elterveztünk, az időjárás a hétfői napig szintén jó volt, az edzőpályák a szállásunkon, a közelben voltak, ezért elégedett lehetek – mondta a Fradi.hu-nak Rebrov, aki azért sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az utolsó, hétfői napra tervezett két edzőmérkőzést a rossz időjárás miatt nem tudta lejátszani a csapata.

A csapatba négy új játékos érkezett a tél folyamán, Vécsei Bálint, Szánthó Regő, az argentin Gastón Lodico és a korábbi közönségkedvenc, a brazil Somália is visszatért az Ülői útra.

"Mindannyian próbálják folyamatosan megérteni és elsajátítani a játékunkat.

Akik idejöttek, mindannyian fejleszteni akarják magukat. Sok új információt adunk nekik, ezért időre van szükségük. Persze minden nap fejlődniük kell, de biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak nekünk a szezon második felében" – mondta az érkezőkről Rebrov, aki megerősítette a klub sportmenedzserének, Hajnal Tamásnak a szavait, miszerint a középpálya a csapat legfontosabb része, ezért is vannak ők a legtöbben.

Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője szokása szerint óvatosan fogalmaz a jövőt illetően Fotó: Polyák Attila - Origo

Úgy érzem, most erős a középpályás vonalunk, de a szezon első felében nem volt elég nagy itt a konkurencia. Az újakkal viszont fejlesztettünk ezen a csapatrészen."

Rebrov beszélt az őszi, minden várakozást felülmúló Európa-liga-szereplésről is. A Ferencvárosnak szinte csoportkör utolsó meccsének utolsó percéig esélye volt a továbbjutásra, végül egy-egy győzelem és vereség mellett négy döntetlennel, 7 pontot szerezve végzett a csoport harmadik helyén, egyetlen pontra lemaradva a második helyen továbbjutó bolgár Ludogorec mögött.

Most mindenesetre a bajnokságra kell koncentrálnunk, és persze felhasználnunk azokat a tapasztalatokat, amiket az EL-ben szereztünk. A futballban minden lehetséges. Ezt mondtam azelőtt is, hogy elkezdtük volna a selejtezősorozatot. A saját csapatunkkal kell foglalkozni és hinni magunkban. Négy selejtezőn keresztüljutni nagyon nehéz út, de nekünk sikerült.

– mondta Rebrov, aki egyáltalán nem biztos benne, hogy a Magyar Kupa- és az El-búcsú miatt könnyebb dolga lesz a csapatának a bajnokságban.

"Szükség van rá, hogy a játékosok fejlesszék magukat egyénenként is és kizárólag a mérkőzésekkel foglalkozzanak. Ez a legfontosabb, ezek után kell megpróbálni ugyanolyan jó teljesítményt nyújtani, mint sikerült az az előző évben" – válaszolta végül arra kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy csapata idén is meg tudja ismételni a 2019-es sikereket.