Egy éve zuhant le a tragikus sorsú argentin focista repülője

- Horizontal
Emiliano Sala egyik utolsó meccsén, a Montpellier elleni bajnokin
Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt, 2019. jaunuár 21-én zuhant le az Emiliano Salát szállító kisrepülőgép. Sala a Nantes csapatától szerződött Cardiffba, és az új klubjához tartott, amikor a gép lezuhant. Sala holttestét hetekkel később találták meg, a pilótáét azóta sem.

A Nantes csapata hétvégén különleges mezzel emélkezik majd Salára, akinek az volt az álma, hogy az argentin válogatottban szerepelhessen. A Bordeaux elleni meccsen a hagyományos sárga-zöld szerelés helyett az argentinra hasonlító mezben szerepel majd Sala korábbi csapata.

Sala képét is kiteszik majd a meccs előtt a stadionban és egyperces csenddel emlékeznek majd az egykori argentin focistára.

Sala halála óta egyébként a Nantes és a Cardiff pénzügyi vitában van a játékos átigazolási díjának kifizetése miatt. A walesi csapatot a FIFA utasította hatmillió eurós, első részlet kifizetésére.

Karrierje csúcsán halt meg Emiliano Sala

Nem vitás, Emiliano Sala karrierje csúcsán volt, amikor az őt szállító kisrepülőgép lezuhant. A Premier League-ben szereplő Cardiff City januárban klubrekordot jelentő összegért szerződtette. A walesi csapat menedzsere, Neil Warnock szerint Sala olyan típusú játékos volt, akiért rajonganak az edzők, de a Premier League-ben már soha nem bizonyíthat.