Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport Online értesülése szerint Bacsa Patrik, a DVTK sajátnevelésű támadója az Újpest FC-ben folytathatja pályafutását.

Bacsa Patrik 238 mérkőzésen lépett pályára a DVTK-ban, 34 gólja és 23 gólpassza van. Az idei szezonban azonban korántsem számított alapembernek. Összesen 374 percet játszott a miskolci csapatban és csak egy gólt lőtt az ősszel.

A Nemzeti Sport Online értesülése szerint az Újpestz FC hamarosan bejelentheti a miskolci nevelésű Bacsa szerződtetését. A 27 éves támadó a Kisvárdánál kölcsönben eltöltött idényt leszámítva egész eddigi karrierjét a DVTK-nál töltötte.

Bacsa Patrikot ünneplik a társai a MOL Fehérvár ellen lőtt gólja után Forrás: dvtk.eu

A miskolci klub ugyanakkor a téli felkészülés elején jelezte, a szakmai stáb tavasszal nem számol vele, így szeretnék kölcsönadni.

„Tíz éve vagyok itt, azóta igyekeztem mindent megtenni a klubért

– mondta január elején Bacsa. – Természetesen elfogadom a döntést, de azért nem esik jól, ha ennyi idő után nem adnak rá lehetőséget, hogy az első csapattal készüljek, amíg nem találok magamnak együttest. Nyilván az a célom, hogy az NB I-ben futballozzak, szerencsére sokan megkerestek a sajtótájékoztató óta. Bízom benne, meg tudunk egyezni a Diósgyőrrel, hogy olyan döntés szülessen, amely a klubnak és nekem is megfelel."

A 27 éves támadót az eredeti tervek szerint kölcsönadta volna a DVTK, ám a focista azt kérte, mivel 2020 nyarán lejár a szerződése, inkább végleg engedjék el.

A lila-fehéreknél hat távozó után – a kölcsönből visszatérő Novothny Somát nem számolva – Bacsa lehet az első téli érkező.