A Real Madrid korábbi védője akarta megöletni a volt Juventus-csatárt

FBL-SPAIN-ATHLETIC-REAL MADRID Square
Real Madrid's Portuguese Raul Bravo (R) vies with Athletic's Carlos Gurpegui 5L) in a Spanish League match at the San Mames stadium in Bilbao, 25 September 2004. AFP PHOTO/LLUIS GENE. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Telegraf című szerbiai újság információi szerint a Real Madrid korábbi védője, Raúl Bravo állhat az egykori Juventus-csatár, Darko Kovacsevics ellen elkövetett gyilkossági kísérlet mögött.

A szerb csatárra az Athén melletti Glyfadában található otthona előtt lőtt rá egy fegyveres férfi, de miután Kovacsevics időben földre vetette magát, csak könnyebben sérült meg. Az elkövetéskor használt pisztolyt, valamint a napokkal korábban Thesszalonikiből ellopott autót a tetthelytől pár száz méterre találták meg a rendőrök, miután az elkövetők elmenekültek a helyszínről és felgyújtották a kocsit.

A háza előtt lőtték meg a Juventus egykori sztárfocistáját

Athén külvárosában, Glifádában a háza előtt lőtték meg a korábbi szerb labdarúgót, Darko Kovacsevicset. Az első információk szerint az egykori válogatott focistát ismeretlen támadók sebesítették meg, akik egy kisebb járműből nyitottak rá tüzet. Kovacsevics azonnal földre esett, így könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást - írja a Blic görög sajtóhírek alapján a szabadmagyarszo.com.

A Telegraf információi szerint, amit részletesen közölt a vezető olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport is, a bérgyilkost az a Raúl Bravo bérelte fel, aki 2001 és 2007 között a Real Madrid játékosa volt, majd a következő két szezonban Kovacsevics csapattársa volt a görög Olimpiakosz csapatában. Az indítékot pedig az jelenthette, hogy Kovacsevics az elmúlt hónapokban kétszer is tanúskodott a rendőrségen a Raúl Bravo által irányított, 2016-18 között aktív, fogadási csalásokat szervező csoport ellen.

Raúl Bravo (jobbra) sajnos karrierje lezárása után sem szakadt el a focitól Forrás: AFP/Lluis Gene

A Telegraf szerint a rendőrök gyanúja szerint valójában nem akarták megölni Kovacsevicset, inkább csak megpróbáltak ráijeszteni. A feltételezést arra alapozzák, hogy olyan közelről, ahonnan a lövéseket leadták (kb. 3 méterről) aligha letett volna elhibázni a célpontot, másfelől pedig nem találták meg a kilőtt töltény hüvelyét sem, így elképzelhető, hogy valójában meg sem volt töltve a pisztoly, amit ráfogtak a szerbre.