Vágólapra másolva!
Szabics Imre, az osztrák labdarúgó-válogatott pályaedzője reméli, hogy a magyar válogatott is kijut az Európa-bajnokságra, és ott majd a csoportmeccsek után találkozik a két csapat. A magyar edzőnek nemcsak az szakmai pályafutása, hanem a magánélete is kiválóan alakul, hamarosan megszületik uyganis a harmadik gyereke. 

A többek között a Ferencvárosban, az osztrák Sturm Grazban és a német Stuttgartban is szerepelt korábbi 36-szoros magyar válogatott csatár felesége, Anikó harmadik lányukat hordozza a szíve alatt.

„Február 3-ra van kiírva, így nagyon várjuk már a kislányunk születését" – árulta el Liliána Zoé (11) és Eliana Luna (1) édesapja, Szabics Imre a Blikknek. „Imádom a gyerekeimet, már alig várom, hogy az újabb gyermekünkkel is összebújhassunk. Nagy boldogság lányos apukának lenni, de azért azt is érzem, hogy negyediknek jön majd egy fiú."

Szabics Imre Ausztriában találta meg a számításait Forrás: spox.com

Az osztrák válogatottnál dolgozik, és sikeres évet remél Franco Foda szövetségi kapitány segítőjeként. A csapat kijutott az Eb-re, Hollandia, Ukrajna és egy Nemzetek Ligája-playoffos gárda lesz az ellenfele.

„A csoportban a hollandok a favoritok. Mi valószínűleg az ukránokkal csatázhatunk a továbbjutásért, a vetélytárs szintén remekelt az Eb-selejtezőben. Roppant fontos lesz a kezdés, az első fordulós meccs a playoffból érkező ellenféllel, hiszen láthattuk négy éve a Magyarország–Ausztria meccsen is, mekkora lendületet tud adni egy győzelem. A magyarok a 2-0-s siker után tovább is jutottak a csoportból" – tette hozzá Szabics, aki örülne, ha 2020-ban is összekerülne a két együttes. „A Magyarország–Wales találkozót láttam legutóbb itthon, akkor nagyon jó benyomást tett rám az 1-0-ra nyerő válogatott. Reméltem, hogy Cardiffban sikerül kivívni a továbbjutást, de nem jött össze, szerintem a két találkozós rájátszás nehezebb út lesz. Ezzel együtt bízom benne, sikerül a csoportmeccsek után az Eb-n újabb osztrák-magyart összehozni."

A szakember a Sturmnál játékos-megfigyelőként kezdett, aztán dolgozott idehaza Dárdai Pál szövetségi kapitány mellett, s a graziak pályaedzőjeként is.

„Örülök, hogy már a második válogatottnál járultam hozzá a munkámmal ahhoz, hogy kijussunk egy világeseményre. Sikeres a mostani felállás a válogatottnál, elégedett vagyok" – mondta Szabics.