Ronaldo miatt teljesen átszabták az év csapatát

AS Roma v FC Juventus - Serie A SPORT soccer soccer match TEAM FOOTBALL serie a SOCCER PLAYER two people three quarter lenght
Cristiano Ronaldo az utóbbi hetekben bombarformában futballozik
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán hozta nyilvánosságra a 2019-es álomcsapatát, de a tizenegy játékos által alkotott csapat állítólag több sebből vérzik.

Több helyen is, köztük az ESPN-en is arról olvasni, hogy Cristiano Ronaldo miatt kellett mindent átalakítani.

A csapat összetétele a következő. A kapuban a brazil Alisson, előtte az angol Trent Alexander-Arnold, a holland Virgil van Dijk és a skót Andy Robertson -, az egyetlen kakukktojás az Ajaxból a Juventushoz igazolt holland Matthijs de Ligt. Előttük ugyancsak egy ex-amszterdami, a nyár óta már barcelonai holland Frenkie de Jong és a Manchester City belga karmestere, Kevin De Bruyne foglal helyet a képzeletbeli csapatban. A csatársort a lengyel Robert Lewandowski (Bayern München), a szenegáli Sadio Mané (FC Liverpool), a portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) és az argentin Lionel Messi (FC Barcelona) alkotja.

Ronaldo már 14-edszer, Messi 11-edszer, hét játékos viszont - Alisson, Alexander-Arnold, De Ligt, Robertson, De Jong, Lewandowski és Mané - most először tagja a drukkerek csapatának.

Nos, az UEFA eddig soha nem állította 4-2-4-es hadrendbe az álomcsapatát, ezt az alakzatot pár évtizede nem nagyon használja egyetlen csapat sem. Sőt, állítólag Ngolo Kanté több szavazatot kapott, mint Cristiano Ronaldo, de valakit be kellett áldozni, hogy a portugál is a csapat tagja lehessen. Az UEFA szerint egyébként több mint kétmillió szurkoló szavazott.