Vágólapra másolva!
Három nyolcaddöntőt rendeztek szerdán az Olasz Kupában: a Fiorentina hazai pályán 2-1-re legyőzte az Atalantát, az AC Milan háromgólos győzelmet aratott a SPAL fölött a San Siróban, míg a Cristiano Ronaldót pihentető Juventus könnyedén nyert 4-0-ra az Udinese ellen, Torinóban.

Cristiano Ronaldo ezúttal nem került be a bajnoki címvédő Juventus keretébe, azonban a torinói csapat így is könnyedén legyőzte az Udinesét. Maurizio Sarri csapata a 16. percben álomszép góllal szerzett vezetést. A két argentin támadó, Paulo Dybala és Gonzalo Higuaín három egymást követő kényszerítővel megbolondította a SPAL védelmét, végül az utóbbi egy könnyű ziccerből betalált.

Szűk tíz perccel később ismét a két argentin hozta össze a Juve második gólját. Ezúttal Higuaín tálalt tökéletes ütemben Dybala elé, aki kilépett ziccerben, de kivetődő Andrade Nicolas elhúzta a lábát, így tizenegyest kapott a Juventus, amit a sértett értékesített.

Dybala az egyetlen játékos, aki az idei szezonban a bajnokságban, az Olasz Kupában, a Szuperkupában és a Bajnokok Ligájában is gólt lőtt.

A második félidő elején a Juventus eldöntötte a továbbjutást. Az 57. percben Higuaín átadása után Dybala 14 méterről, elképesztő eleganciával csavart a jobb felső sarokba.

Nem sokkal később egy kapu előtti kavarodásban a vendégek egyik védője belekapott kézzel a labdába, így újabb tizenegyest rúghatott a Juventus, amit a brazil Douglas Costa váltott gólra.

Az utolsó félórában a Juventus több gólt is lőhetett volna, de elszórakozta a helyzeteit, azonban Maurizio Sarri minden bizonnyal nem fog szomorkodni a továbbjutással és a magabiztos, négygólos győzelemmel.

A Fiorentinában kezdőként lépett pályára az öt nappal ezelőtt leigazolt Patrick Cutrone. Az AC Milantól kölcsönben érkező 22 éves támadó már a 15. percben betalált. A vendégek a második félidő 67. percében Josip Ilicic találatával egyenlítettek, azonban a hazaiak a lefújás előtt Pol Lirola góljával ismét előnybe kerültek, és meg is nyerték a mérkőzést.

A szebb napokat is megélt AC Milan könnyed győzelmet aratott a SPAL felett. A 20. percben a lengyel Krzysztof Piatek nyitotta a gólok sorát, majd a lefújás előtt a spanyol Samu Castillejo is gyönyörű gólt lőtt. A végeredményt a francia védő, Theo Hernandez állította be egy elképesztően nagy bombagóllal, így a Milan továbbjutott a legjobb nyolc közé, és a legutóbbi kilenc mérkőzéséből csak egyet vesztett el.

Olasz Kupa, nyolcaddöntők:
Juventus–Udinese 4-0 (2-0)
Fiorentina–Atalanta 2-1 (1-0)
Milan–SPAL 3-0 (2-0)