Vágólapra másolva!
Szerdán este a Manchester United megismételt mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Wolverhampton Wanderers csapatát az Old Traffordon, így Ole Gunnar Solskjaer együttese bejutott a legjobb 32 közé az FA-kupában.

Miután a United 11 nappal ezelőtt 0-0-s döntetlent játszott a Wolvesszal a a Molineux Stadionban, így az Old Traffordon kellett kiharcolnia a továbbjutást az FA-kupában.

A találkozó előtt nem volt esélytelen a Wolves, ugyanis a legutóbbi öt Manchester United elleni találkozóján veretlen maradt – ebből kettőt megnyert – ráadásul tavaly márciusban pont Nuno Espirito Santo csapata búcsúztatta Ole Gunnar Solskjaer együttesét a negyeddöntőben.

A norvég szakember erős csapatot küldött pályára, igaz, a világklasszis spanyol kapus, David De Gea kimaradt a keretből, míg a házi gólkirály Marcus Rashford csak a kispadon kapott helyet.

Az első félidőben jobban játszott a United, igaz gólja csak a Wolverhamptonnak volt, de Raúl Jiménez találatát Pedro Neto kezezése miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A második játékrészben a United fokozta a tempót, és a sokadik helyzetéből a 67. percben megszerezte a vezetést.

Egy kontratámadás végén a francia Anthony Martial ugratta ki Juan Matát, aki ziccerben higgadtan átpörgette a labdát a kivetődő John Ruddy fölött.

A Manchester United-szurkolók a vezetés ellenére aggódhattak, ugyanis a 63. percben csereként beálló Rashfordot a 79. percben le kellett cserélni, így erősen kérdésessé vált a játéka a Liverpool elleni vasárnapi rangadón.

Az angol válogatott támadó 14 év után az első Manchester United-játékos, aki csereként lépett pályára egy FA-kupa meccsen, majd le kellett cserélni. 2006 februárjában Alan Smith járt ugyanígy a Liverpool ellen.

A hajrában a United átadta a területet a Wolverhamptonnak és már csak a védekezéssel foglalkozott, a vendégek azonban nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani, így Ole Gunnar Solskjaer csapata bejutott a legjobb 32 közé.

FA-kupa, 4.forduló
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)
Carlisle (IV.)-Cardiff City (II.) 3-4 (1-2)