Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a listavezető PSG 4-1-re győzött a Monaco otthonában. Kylian Mbappé duplázott, Neymar tizenegyesből votl eredményes.

A francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germain már az első félidőben eldöntötte a Monaco elleni mérkőzését. A 24. percben Kylian Mbappé egy nagyszerű Di María-kiugratást követően magabiztosan lőtt a hosszú alsóba.

A játékrész hosszabbításában Layvin Kurzawát buktatta Kamil Glik a tizenhatoson belül szabálytalanul. A megítélt tizenegyest Neymar értékesítette, kialakítva a 2-0-s félidei eredményt.

A harmadik PSG-gólra a 72. percig kellett várni. Marco Verratti beadása után az egy perccel azt megelőzően pályára lépett Pablo Sarabia talált be.

A Monacónak Keylor Navas hibája után összejött a szépítés. Tiemoué Bakayoko használta ki, hogy a korábbi Real-kapus alászaladt Adrien Silva beadásánál a labdának.

A végeredményt a 91. percben Mbappé alakította ki, aki szerda esti duplájának köszönhetően már 13 gólos a bajnokságban. A 21 éves támadó egy találatra feljött a Monaco csatára, Wissam Ben Yedder mögé a góllövőlista második helyére.

Győzelmével a PSG 20 mérkőzés után immáron 49 pontos, amivel nyolc ponttal áll a második helyezett Marseille előtt.

Ligue 1, a 15. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
AS Monaco - PSG 1-4 (0-2)