Eltiltották a spanyol Szuperkupa-döntőn kiállított Real-játékost

fbl Horizontal
Spanish referee Jose Maria Sanchez Martinez (L) presents a red card to Real Madrid's Uruguayan midfielder Federico Valverde during the Spanish Super Cup final between Real Madrid and Atletico Madrid on January 12, 2020, at the King Abdullah Sports City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Fede Valverde, a Real Madrid uruguayi középpályása lett a spanyol Szuperkupa-döntő hőse, miután a hosszabbítás második félidejében egy szabálytalansággal, minden bizonnyal góltól mentette meg a csapatát.

Valverde utolsó emberként rúgta fel az egyedül a kapura törő Alvaro Moratát, aki már csak Thibaut Courtois-val nézett farkasszemet.

Piros lapos játékos lett a Real-Atlético Szuperkupa-döntő meccs legjobbja

Vasárnap este játszották le Szaúd-Arábiában, Dzsiddában a spanyol Szuperkupa megreformált döntőjét. A Real Madrid-Atlético Madrid meccsen nem született gól a rendes játékidőben és a ráadásban sem, tizenegyesekkel nyert a Real. Érdekesség, hogy a meccs emberének egy olyan játékost választottak, aki piros lapot kapott.

Valverde piros lapot kapott, majd ezek után szokatlan módon a meccs legjobbjának járó MVP-díjat is átvehette, miután csapata tizenegyesekkel megnyerte a trófeát.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség közben döntött, egy meccsre tiltotta el a középpályást a piros lap miatt. A kupát érő megmozdulás még így is nagyon megérte.