Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy hároméves szerződést kötött a Kazahsztánból hazatérő Hidi Patrikkal, a klub 2017-es bajnokcsapatának kapitányával.

Huszonhat olyan játékos van a Budapest Honvéd történelmében, aki legalább 200 NB I-es mérkőzést játszott a klub színeiben, közülük egyetlen futballista, aki még mindig aktív: ez a játékos Hidi Patrik.

Hidi Patrik visszatért Kispestre Forrás: honvedfc.hu

Hidi 10 éven keresztül volt a Honvéd labdarúgója, tagja volt a 2017-ben bajnoki címet szerző együttesnek, majd 2017 nyarán a spanyol Real Oviedóhoz szerződött, ahol egy szezont töltött, majd a 2018/19-es bajnokság őszi idényét Kispesten töltötte, 10 bajnokin lépett pályára, és így jutott el 204 NB I-es meccsig, amelyeken 14 alkalommal volt eredményes.

A 29 esztendős középpályás legutóbb a kazah Irtis Pavlodar labdarúgója volt, ahol decemberben lejárt a szerződése, most pedig visszatért Kispestre.

„Nagyon jó érzés, hogy újra itt lehetek, hiszen bármennyi változás is történt, így is otthon érzem magam. Az emberek nagy részét ismerem, majd az újakkal is megismerkedem, örülök, hogy újra itthon vagyok, remélem, sikeres időszak áll előttünk.

Hároméves szerződést írtam alá, úgyhogy nem abban gondolkozom, hogy mikor mehetek újra külföldre vagy egy másik csapathoz, hosszú távra tervezek. Csak arra koncentrálok, hogy minél sikeresebb legyen az előttünk álló időszak, minél jobb eredményeket érjünk el" – nyilatkozta Hidi Patrik a szerződés aláírása után.

Hidi úgy véli, a tabellán most elfoglalt hatodik helyezésnél előrébb is juthat a Honvéd, ehhez viszont sok munkára lesz szükség. A középpályás elmondta, van némi lemaradása, hiszen keveset edzett még együtt a társaival, ráadásul november óta nem játszott meccset, de hangsúlyozta, azért dolgozik, hogy minél gyorsabban elérje az elvárható szintet.