Vágólapra másolva!
Kedden este megismételt mérkőzéseket játszottak az angol labdarúgó FA-kupában. A José Mourinho vezette Tottenham hazai pályán 2-1-re legyőzte a másodosztályban szereplő Middlesbrough csapatát, míg a Nagy Ádámot foglalkoztató Bristol City egy 89. percben bekapott góllal vesztett a Shrewsbury Town otthonában, így a magyar játékos csapata nem jutott be a legjobb 32 közé.

A Tottenham – amely az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen játszott a Middlesbrough otthonában – a megismételt mérkőzésen semmit sem bízott a véletlenre. José Mourinho csapata egy óriási kapushiba után már a második percben megszerezte a vezetést az argentin Giovani Lo Celso révén.

Az észak-londoni csapat a15. percben megnyugtató előnyre tett szert. Az argentin Erik Lamela szerzett labdát az ellenfél térfelén, meg sem állt a kapuig, majd 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A második félidőben Middlesbrough sokkal veszélyesebben játszott, a 83. percben George Saville jól helyezett lövésével szépíteni is tudott, de a hajrában már nem tudott egyenlíteni, így José Mourinho csapata jutott tovább a legjobb 32 közé.

Mourinho karrierje 923 mérkőzésén ült a kispadon, csapata pedig sorozatban kilencedik mérkőzésén kapott gólt. A betonvédekezésről ismert portugálnak ilyen rossz sorozata csak 2015 májusa és szeptembere között volt, amikor a Chelsea-t irányította.

A 36-szoros magyar válogatott Nagy Ádám a Bristol City kezdőjében kapott helyet, és végigjátszotta a harmadosztályú Shrewsbury Town otthonában rendezett mérkőzést. A tíz nappal ezelőtti találkozón 1-1-es döntetlen született, most is sokáig úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlen születik a 10 ezer fő befogadására alkalmas Greenhous Meadow-ban, azonban a hazai csapat a grenadai Aaron Pierre 89. percben lőtt bombagóljával megnyerte a mérkőzést, és továbbjutott a legjobb 32 közé.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
megismételt mérkőzések
Tottenham Hotspur–Middlesbrough (II.) 2–1
Shrewsbury Town (III.)–Bristol City (II.) 1–0
Newcastle United–Rochdale (III.) 3–0
Coventry City (III.)–Bristol Rovers (III.) 4–1
Blackpool (III.)–Reading (II.) 0–2