Mbappéhoz hasonlóan Neymar is szerepelne az olimpiai tornán

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) and Brazilian forward Neymar stand prior to the start of the French Cup final football match between Rennes (SRFC) and Paris Saint-Germain (PSG), on April 27, 2019 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. - Mbappe and Neymar could be suspended by the French Football Federation (FFF) on May 2, 2019, following the French Cup final against Rennes. Kylian Mbappe was sent off in that game, while Neymar later apologised after hitting a fan who taunted the Brazilian as he went up to collect his runners-up medal. (Photo by Damien MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
Párizsi csapattársához, a világbajnok francia Kylian Mbappéhoz hasonlóan Neymar is szeretne részt venni az idei tokiói nyári olimpia labdarúgótornáján.

A 27 éves brazil támadó erről a Paris Saint-Germain vasárnap esti bajnoki mérkőzése után nyilatkozott, hozzátéve, hogy a június 12. és július 12. között sorra kerülő Copa Americán, valamint a július 22-én kezdődő ötkarikás játékokon is futballozni szeretne, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

"Meglátjuk, hogyan alakul, és a klubbal is egyeztetnem kell még, de mindenképpen szeretnék segíteni a válogatottnak" - jelentette ki a világ legdrágább futballistája, aki a 2016-os riói olimpián aranyéremig vezette a brazil csapatot.

A Paris Saint-Germain minden bizonnyal nem negedi el mindkét sztárját az olimpiára Forrás: AFP/Damien Meyer

A 21 esztendős Mbappé decemberben azt mondta, pályafutása során legalább egyszer szerepelni akar az olimpián, de a döntés nem csak rajta múlik, és ha a PSG nem akarja, hogy ott legyen Tokióban, akkor nem fogja erőltetni a részvételt.

Az Európa-bajnokságot a Copa Americához hasonlóan június 12. és július 12. között rendezik, az ötkarikás labdarúgótorna közben pedig már a francia bajnokság is kezdetét veszi.