Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár FC leigazolta az FC Viitorul csapatától a francia középpályást, Lyes Hourit - írja a fehérváriak hivatalos oldala.

A "Bűvész" becenévre hallgató középpályás 1996. január 19-én született Lomme városában. 21 éves koráig hazájában, Franciaországban futballozott a Valenciennesben, a Bastiaban és a Belfortban is, mielőtt 2017-ben Hollandiába, a Roda együttesébe igazolt.

A román élvonalban szereplő FC Viitorul 2018 nyarán szerződtette. Konstancában az elmúlt másfél évben 41 román bajnokin lépett pályára, ezeken összesen 4 gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt is kiosztott. A 2018/2019-es kiírásban csapatával megnyerte a Román Kupát, 2019-ben pedig a Román Szuperkupát.

Kovács Zoltán és Lyes Houri Forrás: molfehervarfc.hu

Houri korábban szerepelt a francia U16-os, U17-es és U19-es válogatottban is.

"Több mint fél éve figyeljük Hourit, kollégáimmal többször is megtekintettük bajnoki mérkőzéseken. Nagyon komoly vetélytársak elől sikerült megszereznünk. Minden alkalommal, amikor láttuk játszani, jó teljesítményt nyújtott, örülök, hogy bennünket választott. Remélem, hogy hasonlóan látványos és jó produkciót láthatunk tőle itt a Vidiben is, mint amit az FC Viitorulban mutatott, sőt még jobbat is, hiszen nálunk minden adott ahhoz, hogy még tovább fejlődjön" - mondta a játékosról Kovács Zoltán sportigazgató.

"Nagyon izgatott és egyben boldog is vagyok, hogy csatlakozhattam a Vidi keretéhez. Alig várom, hogy hétfőn részt vehessek az első edzésen és megismerkedjek a csapattársaimmal. Egyértelmű, határozott célokkal érkeztem a Vidibe: bajnokságot és kupát szeretnék nyerni, és idén nyáron a nemzetközi színtéren is maradandót kívánok alkotni a Vidivel" - nyilatkozta Lyes Houri.

A Fehérvár honlapja szerint Lyes Houri hosszú távú szerződést kötött a csapattal, a 96-os mezt viseli majd.