Xavi nemet mondott a Barcelonának

fbl Horizontal
Sadd's coach Xavi looks on during the 2019 FIFA Club World Cup football match between Qatar's Al-Sadd and New Caledonia's Hienghene Sport at the Jassim Bin Hamad Stadium in the Qatari capital Doha on December 11, 2019. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Marca spanyol sportlap információi szerint a klub korábbi játékosa, Xavi Hernández visszautasította az FC Barcelona vezetőedzői posztjára kapott ajánlatot.

A Barcelona színeiben összesen 767 mérkőzést lejátszó világ- és Európa-bajnok spanyol irányító Xavit a katalán klub igazgatója, Oscar Grau és a sportigazgató, Eric Abidal kereste fel Katarban, ahol klubjával, az al-Szaddal éppen a helyi kupadöntőre készül.

A Marca információi szerint Xavi júniusban szeretne visszatérni a témára, és inkább a következő szezon elejétől venné át a csapatot, amit így teljes egészében a maga képére formálhat. A Radio Kanal Barcelona munkatársa szerint a klublegenda azt is kikötötte, hogy, amíg Ernesto Valverdét hivatalosan nem menesztik, addig nem vállalja a felkérést.

Ugyanakkor több forrás továbbra is válltig állítja, hogy legkésőbb 24 órán belül bejelentik Valverde menesztését és Xavi kinevezését.