Büntetők után jutott csak túl negyedosztályú ellenfelén a Levante a kupában

Levante v Villarreal - La Liga Santander FBL liga Spain march EVENT SPORT MATCH soccer match Levante valencia people Villarreal La Liga, Enis Bardhi
Levante's defender Enis Bardhi during spanish La Liga match between Levante UD vs Villarreal CF at Ciutat de Valencia Stadium on March 10, 2019. (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto) (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A vártnál jóval nehezebben vívta ki a továbbjutást a Levante a negyedosztályú Jaen otthonában vasárnap délután a spanyol kupasorozatban. A rendes játékidőben a vendégek szerezték meg a vezetést a 32. percben Leon révén. A félidő lefújása előtt 10 emberre olvadt a La Liga együttes, amit a hajrában ki is használtak a hazaiak, és Martin góljával egyenlítettek. A hosszabbítás még egy piros lapot hozott a 113. percben, így a Levante kilenc emberrel kezdte a tizenegyespárbajt, amelyet 5-4-re megnyert, így továbbjutott.

Az első osztályban játszó csapatok közül több is vasárnap lépett pályára a kupasorozatban, és kivétel nélkül mindegyik együttes tovább is jutott. A 32-es mezőnybe került az Eibar, a Sevilla, az Espanyol, a Real Sociedad, a Celta Vigo és büntetők után a Levante. A bajnokságban 19 fordulót követően a 11. helyen álló együttesben a tizenegyespárbaj során a korábbi újpesti középpályás, Enisz Bardhi is betalált.