Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke a női labdarúgás olimpiai szerepének növelését sem tartja kizártnak.

A svájci sportvezetőt pénteken választották be a NOB tagjai közé, így a korábbi FIFA-elnök, Sepp Blatter, illetve az afrikai konföderáció (CAF) elnökének, Issa Hayatounak a 2015-ös, illetve 2016-os felmentését követően újra a legmagasabb szinten képviseli magát az olimpiai bizottságban a világ legnépszerűbb sportja.

Infantino rögtön nagy tervekkel készült, legalábbi az olimpiai hírekkel foglalkozó Insidethegames.biz női labdarúgásra vonatkozó kérdésére elmondta, érdemes lenne beszélgetni arról, hogy a férfiak mezőnyéhez hasonlóan a női labdarúgó-tornán is 16 csapat szerepeljen az eddigi 12 helyett.

Az érmének ebben az esetben is két oldala van: a NOB egyrészt látványosan törekszik rá, hogy a játékokon lehetőség szerint minden sportágban egyenlő legyen a férfiak és a nők létszáma, ugyanakkor mereven elzárkózik a sportolói létszám növelésétől, márpedig ez esetben négyszer 18, azaz 72 sportolóval többnek kellene akkreditációt biztosítani.