Vágólapra másolva!
Egy tizenhat éves norvég-nigériai csatár, Bryan Fiabema lett a Premier League-ben szereplő Chelsea futballcsapatának első igazolása azt követően, hogy Nemzetközi Sportdöntő-bíróság megfelezte a londoni klubra kiszabott átigazolási tilalmat.

A norvég korosztályos Fiabema 10 millió norvég koronának (kb. 338 millió forint) megfelelő összegért érkezik a Tromső csapatától, és 3,5 éves szerződést írt alá szombaton délután a Stamford Bridge-en. A norvég klub az esetleg továbbértékesítésből is számíthat majd pénzre.

Fiabema profi szerződése azonban csak február 16-án lép életbe, aznap, amikor betölti a 17. életévét. Frank Lampard, akit a fiatal játékos egy decemberi próbajátékon győzött meg a képességeiről, egyelőre a klub U18-as és U23-as csapatában számol a norvég korosztályos válogatottakban 15 mérkőzésen hat gólt szerző csatárral.

Fiabema népes norvég kontingenshez csatlakozhat a Chelsea-nél: a korosztályos csapatokban Guro Reiten focizik, míg a klub női csapatában Maren Mjelde és Maria Thorisdottir található meg. A szakmai stábban pedig a korábbi Chelsea-csatár, Tore André Flo kapott szerepet.

Frank Lampard vezetőedzői kinevezésével számos fiatal előtt nyílt meg az út az első csapat felé, mint Tammy Abraham, Fikayo Tomori, Mason Mount, Reece James vagy Callum Hudson-Odoi.