Hihetetlen potyagólt kapott a Pittsburgh, mégis győzött - videó

Pittsburgh Penguins v Colorado Avalanche GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
DENVER, COLORADO - JANUARY 10: Jack Johnson #3 and goalie Matt Murray #30 of the Pittsburgh Penguins saves a shot on goal by Matt Calvert #11 of the Colorado Avalanche in the second period at the Pepsi Center on January 10, 2020 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins hosszabbításban szerzett góllal nyert a Colorado Avalanche otthonában az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján.

Rendkívül fordulatosra sikerült a nap rangadója, amelyen a Colorado az első harmadban Nathan MacKinnon révén előnybe került, de Teddy Blueger egyenlített a másodikban. Még a játékrész vége előtt visszavette a vezetést az Avalanche a csapatkapitány, Gabriel Landeskog ritkán látható potyagóljával.

A Penguinsnek azonban sikerült fordítania az utolsó harmadban, de nem tudta megőrizni előnyét, ugyanis a hazaiak Matt Calvert beleérős találatával 31 másodperccel a vége előtt hosszabbításra mentették a találkozót. Az utolsó szó viszont a Penguinsé volt, a center Jared McCann a ráadás negyedik percében eldöntötte a mérkőzést.
Érdekesség, hogy a Pittsburgh 28 meccs óta nem számíthat legnagyobb sztárjára, Sidney Crosbyra, mégis a csapat szerezte a legtöbb pontot (40) ebben az intervallumban az egész ligában.

Eredmények:
Colorado Avalanche-Pittsburgh Penguins 3-4, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-Arizona Coyotes 3-0
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 3-2, szétlövés után