Vágólapra másolva!
Isaelnek köszönhetően már az 5. percben a magyar csapatnál volt az előny, azonban a berliniek egy percen belül egyenlítettek, majd az első negyedóra végén megszerezték a vezetést is, a 36. percben pedig 3-1-re növelték az előnyüket. A Ferencváros nem adta fel a harcot, Lodico a 42. percben szépített, így 3-2-es állással mehettek el a felek a szünetre. A második játékrészben már nem esett több gól, így a Bundesliga 11. helyezett Union Berlin nyerte a barátságos mérkőzést.

A fradi.hu beszámolója szerint ideális időjárási körülmények között, 16 fokban, szikrázó napsütésben léphettek a csapatok pályára a spanyolországi Dehesa de Campoamorban. Szergej Rebrov vezetőedző a

Gróf – Botka – Blazic – Frimpong – Civic – Haratin – Lodico – Varga – Bőle – Szánthó – Isael

felállásban küldte pályára együttesét.

Nem kellett sokáig várni a meccs első góljára, az 5. percben a németek kapusa, Gikiewicz adta el a labdát, amelyre Isael csapott le és 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Hamar érkezett az egyenlítés a berliniek részéről, egy baloldali szögletet követően Friedrich fejelt öt méterrel a hálóba, Gróf nem tudott hárítani. 10 perccel később ismét a Bundesliga-csapatnál örülhettek, Ujah került nagy helyzetbe, és 16 méterről vette be Gróf kapuját, aki ugyan beleért a lövésbe, de már nem tudott védeni. A Ferencváros ezek után magasabb fokozatba kapcsolt, de a támadások végét nem koronázta siker, míg a berliniek a 36. percben Andersson révén 3-1-re növelték előnyüket. Ebbe a lövésbe is beleért a Fradi kapusa, de a labda bepattant a hálóba.

Szergej Rebrov egy teljesen új csapatot küldött a második félidőben pályára. Fotó: Polyák Attila - Origo

Még az első félidőben szépített a 30-szoros magyar bajnok, Bőle próbálkozása még elakadt a kapusban, de a kipattanót sikerült jól megjátszani és Lodico 12 méterről szerezte a mérkőzés ötödik gólját. A Ferencváros új igazolásának ez volt az első találata zöld-fehérben.

A második 45 percre egy rendesen megújított Ferencváros lépett pályára az alábbi felállásban:
Dibusz – Lovrencsics – Leandro – Otigba – Heister – Sigér – Csonka – Skvarka – Tokmac – Zubkov – Boli. Ebben a játékrészben már nem született gól, pedig az FTC mindent megtett annak érdekében, hogy egyenlítsen.

Edzőmérkőzés, eredmény:
FTC – Union Berlin: 2-3 (Isael 5', Lodico 42', illetve Friedrich 6', Ujah 15' és Andersson 36')

A mai napon még két NB I-es csapat volt érdekelt barátságos mérkőzéseken. A ZTE egy zárt kapus találkozón 2-0-ra kapott ki Zágrábban a BL csoportkört is megjárt Dinamo Zagrebtől. A Paksi FC pedig 2-0-ra nyert az azeri Sabah FK ellen a csapatba még korábban a Ferencvárosból visszatért Böde Dániel, valamint Poór Patrik góljaival.