Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid lesz a Real Madrid ellenfele az új formátumú Spanyol Szuperkupa vasárnapi döntőjében. Diego Simeone csapata 3-2-re győzte le a Barcelonát a szaúdi Dzsiddában megrendezett találkozón.

Nem bírt a Barcelona a szlovén Jan Oblakkal a csütörtöki dzsiddai összecsapás első félidejében. Az Atlético Madrid kapusa előbb a 8. percben Arturo Vidal lövését védte könnyedén, majd a 16. percben a vele szemben szabálytalankodó Luis Suárez fejéről varázsolta le a labdát.

Fordulatos második félidőben, mindhárom komolyabb helyzetét értékesítve győzte le az Atlético Madrid a Barcelonát Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A spanyol bajnokság legutóbbi négy idényének legjobb kapusa a félidő hajrájában Antoine Griezmann és Suárez komolynak mondható helyzeteit is hárítani tudta. Így az eredmény az első félidő után gól nélküli döntetlen volt.

A szünetben cserélt Diego Simeone. Héctor Herrera helyét az ősszel sokat mellőzött csapatkapitány, Koke vette át. Az Atlético középpályása nem tétlenkedett sokat, és 17 másodperccel a pályára lépése után bevette Neto kapuját.

A bekapott gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Barcelona.

Öt perccel Koke gólja után Lionel Messi a tizenhatosnál varázsolt, és játszotta tisztára magát, majd lőtt Oblak kapujába.

A 60. percben Messi megszerezhette volna második gólját is, azonban mielőtt bepasszolta volna a hosszú alsóba a labdát, kézzel tette maga elé azt. A videobíró elvette tőle a gólt, így továbbra sem rendelkezik olyan meccsel, amin egynél több szabályos gólt tudott volna szerezni Oblak ellen.

Ekkor már a katalánok sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, aminek meg is lett az eredménye. A 62. percben Antoine Griezmann szabályos gólt lőtt, amivel az előny már a Barcánál volt.

A Barcelona dominanciájára jellemző volt, hogy az Atlético már csak akkor találkozott a labdával, amikor Oblak megmentette társait a kiütéses vereségtől. Sőt a félidőben beállt Koke a 73. percben megsérült, így le kellett cserélni őt.

Marcos Llorente első megmozdulása gyanánt felrúgta Messit, amiért egyből sárga lapot kapott. Az ezt követő szabadrúgás-variációt követően Gerard Piquének már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát. Az eredményjelzőre azonban ez a gól sem került fel, mert

a "nanométer" pontosságú, videobíró által behúzott vonalak alapján a gólpasszt adó Vidal lesen tartózkodott.

A 81. percben a Barcelona hatalmasat hibázott védekezésben.

Ángel Correa ugrott ki ziccerben, majd amikor eltolta volna a labdát - a sérült Marc André ter Stegent helyettesítő - Neto mellett, a brazil kapus kigáncsolta őt. A jogosan megítélt tizenegyest Álvaro Morata magabiztosan lőtte a kapuba.

Az Atlético egyenlítő gólja a semmiből jött, a Barcelona pedig megzavarodott. Piqué újabb hibája után Morata passzolt Correa elé, aki ismét Netóval találta szemben magát. Correa lövésébe Neto csak belekapni tudott, a gólt nem tudta megakadályozni.

Az Atlético megfordította a mérkőzést, és 3-2-re legyőzte a Barcelonát.

A Spanyol Szuperkupa vasárnapi döntőjében madridi derbit rendeznek. A találkozó helyszíne a két elődöntőhöz hasonlóan a szaúdi Dzsidda lesz.

Spanyol Szuperkupa, elődöntő
Barcelona - Atlético Madrid 2-3 (0-0) gólok: Messi 51., Griezmann 62., ill. Koke 46., Morata 81. tizenegyesből, Correa 86.
Valencia - Real Madrid 1-3 (0-2)gólok: Dani Parejo 90+2. tizenegyesből, ill. Kroos 15., Isco 39., Modric 65.