Kassai Viktor lett az orosz focibírók főnöke

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, szerda
Hungarian referee Viktor Kassai gestures during the UEFA Champions League football match between Club Atletico de Madrid and Lokomotiv Moscow at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on December 11, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Orosz Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy január 1-jén visszavonult korábbi FIFA-játékvezető, Kassai Viktor lett az ország játékvezetői testületének első embere.

Kassai lehetséges kinevezéséről már korábban írt a Nemzeti Sport, de az olimpiai és Bajnokok Ligája-döntőn is fújó korábbi játékvezető akkor határozottan cáfolta az értesülést.

Az orosz szövetség honlapján csütörtökön megjelent hír immár véglegessé teszi a kinevezését.

Mint a Kassai rövid szakmai életrajzát közlő rész után írják, olyan embert kerestek a játékvezetők főnökének, aki nagy nemzetközi rutinnal bír, és, aki elhivatott, hogy kiépítse az ország történetének legmodernebb játékvezetői testületét. Kassai feladata lesz, hogy rávegye a bírókat a szabályok egységes alkalmazására.

"Egy profi és független személyt találtunk a feladatra, aki biztos, hogy nagyszerű munkát fog végezni, hogy sikerre vigye az ambíciózus tervet" – mondta a magyar bíróról Asot Hacsaturjan, a játékvezetői bizottság elnöke.

Maga Kassai Viktor így nyilatkozott a kinevezése után:

"Köszönettel tartozom az Orosz Labdarúgó Szövetségnek a meghívásért erre a felelős pozícióra. Most vonultam vissza, és egy új bírói rendszer kiépítése rendkívül izgalmas feladatnak tűnik.

Februárban találkozom az orosz játékvezetőkkel az edzőtáborban, és elkezdjük a stratégiánk megvalósítását.