Vágólapra másolva!
3-1-re győzött a Valencia ellen és jutott be a megújult formátumú Spanyol Szuperkupa döntőjébe a Real Madrid. Toni Kroos szögletből, Isco kipattanóból, Luka Modric pedig külsővel talált a kapuba Dzsiddában.

A nagyobb bevétel érdekében Szaúd-Arábiában, a jól megszokott kettő helyett immáron négy csapat részvételével vette kezdetét szerda este a Spanyol Szuperkupa. Korábban augusztus közepén a bajnok és a kupagyőztes oda-visszavágós párharca döntötte el, kié lehet a trófea. A sorozat 36. kiírásában a bajnoki ezüst- és bronzérmeseket is bevonták a küzdelmekbe, így jön ki a négy résztvevő.

Szebbnél szebb gólokat szerezve jutott döntőbe a Real Madrid Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Pozitívum, hogy több mérkőzést ettől nem kell játszani az együtteseknek. Ugyanúgy kétszer kell pályára lépnie annak, aki szeretné elhódítani a szuperkupát. Az elődöntők közül a Valencia-Real Madrid találkozót rendezték meg szerdán, az Atlético Madrid-Barcelonára pedig csütörtökön kerül majd sor.

Jól kezdte a Real Madrid a mérkőzést. A spanyol bajnokság - holtversenyben - listavezetője Casemiro távoli lövésével és Raphael Varane fejesével már az első öt percben nagy veszélyt jelentett Jaume Domenech kapujára.

Nem kellett sokat várni az első gólra sem.

A 15. percben Toni Kroos szögletből használta ki a Valencia kapusának óriási hibáját.

A világbajnok német középpályás a sarokból tekert a kapuba.

A kupagyőztes Valencia egyetlen igazi helyzete a 29. percben volt, azonban Kevin Gameiro nyolc méterről a kapu fölé lőtt. Tíz perccel később Luka Modric lepattanó labdája után Isco duplázta meg a madridi előnyt.

A szünetre kétgólos előnnyel mehetett a Real. A Valencia a második félidőben sem tudott igazi veszélyt jelenteni Thibaut Courtois kapujára. Sőt a harmadik gólt szintén a Real szerezte. A 65. percben Luka Modric külsővel lőtt a kapuba.

Az aranylabdás horvát játékos helyét a 77. percben James Rodríguez vette át. A kolumbiai támadó legutóbb két és fél hónapja, a Galatasaray elleni BL-mérkőzésen lépett pályára. A hajrában szintén lehetőséget kapott - mindössze másodszor a szezonban - Mariano Díaz is.

A Valencia a ráadásban kapott még egy tizenegyest, miután Sergio Ramos kezére pattant a labda. A videobíró segítségével megítélt büntetőt Dani Parejo magabiztosan értékesítette.

A Real Madrid 3-1-re nyert úgy, hogy Zinadine Zidane sérülés miatt nem számíthatott Karim Benzema, Gareth Bale, Eden Hazard és Marco Asensio játékára sem.

A csütörtöki Atléetico Madrid-Barcelona elődöntőre, valamint a vasárnapi döntőre szintén Dzsiddában kerül sor, ahol szerdán az előzetes hírekkel ellentétben közel telt ház fogadta a csapatokat.

Spanyol Szuperkupa, elődöntő
Valencia - Real Madrid 1-3 (0-2) gólok: Dani Parejo 90+2. tizenegyesből, ill. Kroos 15., Isco 39., Modric 65.