Vágólapra másolva!
Szerdán este az Angol Ligakupa elődöntőjének odavágó mérkőzésén a Leicester City 1-1-es döntetlent játszott az Aston Villával a King Power Stadionban.

A találkozónak a Leicester volt az esélyese, amely az idei szezonban szárnyal a Premier League-ben, míg az újonc Aston Villa a kiesés elkerüléséért küzd. Ráadásul a Leicester a története során ötször került be az elődöntőbe, és mind az öt alaklommal kiharcolta a döntős szereplést.

A birminghami csapat ellenben 15-ször jutott be a legjobb négy közé, azonban eddig csak két odavágót tudott megnyerni. Igaz, a Ligakupa-győztesek örökrangsorában a harmadik helyen áll a Liverpool és a Manchester City után.

Az Aston Villa a semmiből szerzett vezetést az első félidőben Forrás: AFP/Oli Scarff

Az első félidőben, ahogy az várható volt, a Leicester akarata érvényesült. Brendan Rodgers csapata több mint 65%-ban birtokolta a labdát, nyolcszor lőtt kapura, a vezetést mégis a Villa szerezte meg. A 28. percben a holland Anwar El-Ghazi balról belőtt labdájára a francia Frederic Guilbert érkezett, és közelről a hálóba lőtt.

A második félidőben nem sokat változott a mérkőzés forgatókönyve, a Leicester közel 75%-ban birtokolta a labdát, körbelőtte az Aston Villa kapuját, de úgy tűnt, ezen az estén semmi nem sikerül Jamie Vardyéknak.

A 74. percben azonban két cserejátékos összehozta a Leicester teljesen egyenlítő gólját. Hamza Choudhury labdaszerzése után a Kelechi Iheanacho iramodott meg az Aston Villa kapuja felé, betört a tizenhatoson belülre, majd 9 méterről elemi erővel a léc alá bombázott.

A nigériai támadó pályafutása ötödik mérkőzését játszott az Aston Villa ellen, és már öt gólnál és két gólpassznál jár.

Az utolsó negyedórában a Leicester mindent megtett a győzelemért, de nem tudott újabb gólt szerezni. Brendan Rodgers csapata hiába lőtt 19-szer kapura, az Aston Villának egy kaput eltaláló lövés elég volt a döntetlenhez, így a birminghami csapat hazai pályán nagyobb eséllyel kiharcolhatja a döntőbe jutást.

Angol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés
Leicester City-Aston Villa 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Iheanacho (74.), ill. Guilbert (28.)