Az NFL-ből is figyelték a Premier League legerősebb játékosát

fbl Horizontal
Wolverhampton Wanderers' Spanish striker Adama Traore (L) takes on Liverpool's English defender Trent Alexander-Arnold (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield in Liverpool, north west England, on December 29, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban egyre többet hallani a Wolverhampton középpályásáról, Adama Traoéról, aki góljai és gólpasszai mellett elképesztő fizikumával is felhívja magára a figyelmet.

A Barcelonához közeli L'Hospitalet de Llobregat városában született 23 éves focista, aki szépen végigjárta a Barcelona korosztályos csapatait, mielőtt bemutatkozott volna az első csapatban: 2013 novemberében Neymar helyére állt be csereként egy Granada elleni bajnokin. Ezt követően még egy BL- és két Király-kupa-meccsen lépett pályára a katalán csapatban, majd Angliába igazolt, de sem az Aston Villában, sem a Middlesbrough-ban nem tudott megragadni.

Az idei szezonban aztán valósággal berobbant az Európa-ligában a legjobb 32 közé jutó Wolverhampton Wanderers csapatában. A félelmetes fizikumú, elnyomhatatlan középpályás már 4-4 gólnál és gólpassznál jár a PL-ben, miközben eddig összesen rúgott négy szezon alatt hat gólt Angliában.

Megállíthatatlan:

Traoré azt állítja, hogy a képeken látható izomzata a természet ajándéka, mert ő bizony soha nem nyúl súlyzókhoz. Ezt azért némi fenntartással kezeljük, ha összehasonlítjuk a hét évvel ezelőtt a spanyol U17-es válogatottban, illetve az idei szezonban készült képét:

Mindenesetre volwerhamptoni csapattársa, az RMC Sportnak nyilatkozó Romain Saiss megerősítette, hogy nem látta még súlyt emelni a mali származású focistát.

"Nap mint nap látom a konditeremben, ahol együtt vagyunk edzés előtt vagy után. Lehet, hogy van otthon egy titkos edzőterme, de tény, hogy soha nem láttam még súlyzózni, legyen szó fekvenyomásról, vagy bármi másról."

Traoré "hatalmas és nagyon gyors", pont, mint egy amerikaifocista, mondta róla Saiss, aki ugyanezt fel is vetette csapattársának, aki nem lepődött meg a hasonlaton, sőt.

"Azt mondta, hogy még a Barcelona játékosa volt, amikor NFL-megfigyelők Amerikába akarták csábítani, hogy játsszon a ligában."

A váltás nem lett volna, vagy nem lenne példa nélküli, számos korábbi focista fordult már meg a profi amerikaifoci ligában (NFL), jellemzően rúgóként.