Kazahsztánba igazolt az Újpest egyik legjobbja

NAGY Dániel
Budapest, 2018. július 19. A gólszerző újpesti Bojan Sankovicot (b2) köszönti csapattársa, Alassane Diallo (b), középen Nagy Dániel az Újpest FC és az azeri Neftci visszavágó mérkőzésén a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2018. július 19-én. A magyar csapat 4-0-ra győzött és 5-3-as összesítéssel jutott a második körbe. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Közel hét év után elhagyja a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Újpestet a csapat meghatározó tagja, Bojan Szankovics. A középpályás a kazah Irtis Pavlodarba csapatához igazolt.

Bojan Szankovics hét éven keresztül játszott az Újpestben, ez idő alatt több mint 130 NB I-es találkozón lépett pályára. Tagja volt a 2014-es és a 2018-as Magyar Kupa győztes, illetve a 2017/18-as bajnokságban harmadik helyen végzett csapatnak. A középpályás a kazah Irtis Pavlodarba csapatához távozik – számolt be a lila-fehérek honlapja.

Bojan Szankovics távozott Újpestről Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Drága Barátaim, szeretett Lilák! Hosszú évek után hagyom el Újpestet, amely oly fontos számomra, és ami mindig is az marad. Nem csupán a futballról tanultam itt rengeteget, hanem az életről is, miközben felnőttem. Rendkívül hálás vagyok az elnöknek, Rodericknek, az edzőimnek, csapattársaimnak, mindenkinek, akik segítettek jobbnak lenni a pályán, valamint a szurkolóinknak, akik a hosszú évek alatt mindig mögöttünk álltak. Hajrá Lilák, Bojan" – búcsúzott az Újpesttől a játékos.