Megfenyegette játékosait a kiesés elől menekülő klub elnöke

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE GESTURE
President of the French L1 football club Toulouse FC (TFC) Olivier Sadran speaks during a press conference on June 25, 2018 in Toulouse. (Photo by PASCAL PAVANI / AFP)
Vágólapra másolva!
A hasonló esetekben megszokott pénzbüntetéstől merőben eltérő, és talán még annál is keményebb fenyegetéssel próbált ráijeszteni játékosaira a francia élvonalbeli Toulouse elnöke.

A dél-francia klub elnöke, Olivier Sadran azt követően tartott csapatgyűlést, hogy a Ligue 1 sereghajtója (a Toulouse 19 forduló alatt csupán 12 pontot gyűjtött, és már öt pontra van az osztályozót érő 18. helytől) meglepetésre nem jutott be a legjobb 32 közé a Francia Kupában, miután 1-0-ra kikapott a negyedosztályú (National 2) Saint-Pryvé Saint-Hilaire otthonában.

Olivier Sadran ellen folyamatosan tüntetnek a toulouse-i drukkerek, és most már a játékosok sem fogják a szívükbe zárni Forrás: AFP/Pascal Pavani

Az FC Toulouse híreire szakosodott Lesviolets.com oldal információi szerint az elnöki beszéd rövid és lényegre törő volt, a legfontosabb mondata pedig így hangzott:

– szóltak a nem túl biztató szavak.

Az élvonalból kieső csapatoknál megszokott forgatókönyv, hogy ha nem is mindenki, de a legjobbak azonnal továbbállnak, lehetőség szerint egy másik első osztályú csapathoz szegődve. Úgy látszik, Toulouse-ban nem ez lesz a helyzet.

A Toulouse sorozatban a tizedik vereségét szenvedte el, a csapat utoljára 2019. október 30-án tudott mérkőzést nyerni, akkor ugyancsak a kupában a másodosztályú Niort együttesét győzték le idegenben 2-1-re.