Vágólapra másolva!
Az 57-szeres válogatott Kádár Tamás szerint a horvátországi mérkőzés után azért sérült meg, mert pszichésen nem volt rendben, de felépült, és kíváncsian várja, hogyan alakul a jövője.

„Ne szépítsük, a horvátok elleni mérkőzés alaposan megviselt – mondta az nso.hu-nak Kádár Tamás, aki az októberben 3-0-ra elveszített Eb-selejtezőn két gól előtt is nagyot hibázott. – Lelkileg nehéz helyzetbe kerültem, hiszen a válogatott mindig is a szívügyem volt. De én sem vagyok robot, én is hibázom.

Megérdemeltem a kritikákat. Olyannyira megviselt a mérkőzés, hogy néhány hétig nem szóltam senkihez.

Egyszerűen nyugalomra vágytam. Néhány nappal később visszatértem Kijevbe, és nyomban megsérültem, ez finoman fogalmazva sem lendített a helyzetemen. Az a sérülés még inkább a víz alá nyomott. De utólag állítom, azért sérültem meg, mert azokban a napokban pszichésen nem voltam rendben" – tette hozzá a Dinamo Kijev védője, aki azt is elárulta, hogy korábban is volt már nehéz helyzetben, és mindig egyenesbe jött. Tisztáznia kellett magában a spliti mérkőzést, de már régen túl van az egészen.

Kádár Tamás hosszú ideig senkihez sem szólt Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Voltak jobb és rosszabb mérkőzéseim. Kétségtelen, a Horvátország elleni kilencven perc nem nézett ki jól, ki kell mondani, rosszul ment a játék. A sérülésem után Kijevben azt mondták, tíz napot kell kihagynom, végül kis híján egy hónapra estem ki a munkából, de

amint egészséges lettem, azonnal visszaszereztem a helyemet a Dinamo kezdőcsapatában. Azért ez jelent valamit"

– összegzett Kádár Tamás, aki szerint évek óta Kijevben van, nem lehet a véletlen műve, hogy az összes eddigi edzője számított rá. Pedig elég sok volt belőlük. Majd a jövőről is beszélt.

„Kijevbe csütörtökön utazom vissza, de sokat nem leszek az ukrán fővárosban, hiszen a csapat indul is Törökországba. Évekig a spanyolországi Mallorcára jártunk, most

és miután az Európa-ligában nem jutottunk az egyenes kieséses szakaszba, van időnk készülni. A kétszer kéthetes felkészülés között lesz néhány napunk lazítani, de Törökországban kőkemény időszak vár ránk. A felkészülés a Dinamo Kijevnél nem gyerekjáték" – mondta a védő, aki arról is beszélt, marad-e a klubnál.

„Három és fél évig szerződés köt a csapathoz. Maradjunk annyiban, meglátjuk, mi lesz."

Kádár Tamás távozhat Kijevből Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Az nso.hu úgy tudja,

a 29 esztendős hátvéd mindenképpen váltani szeretne – méghozzá már most, a télen.

Az ukrán élcsapat anyagilag nehezebb időszakon megy keresztül, a vezetőknek jól jönne a Kádár Tamásért járó bevétel. A kivásárlási ára ugyan titok, ám a Dinamónál már sokkal kevesebbért is megválnának a magyar futballistától, mint ami a szerződésben szerepel. A rutinos magyar játékos 2017 februárjában érkezett az ukrán fővárosba, jó esély kínálkozik rá, hogy most országot és klubot váltson.

Az interjúban szóba került a válogatott is, Kádár szerint nagy esélyt kaptak az élettől.

„Örülnünk kell neki, hogy a selejtező utáni pótselejtezőn is részt vehetünk, tényleg nincs más dolgunk, mint márciusig formába lendülni. Százszázalékos állapotban kell Telkibe érkeznünk, nagy sansz ez a válogatottnak, meg kell ragadni az alkalmat. Nem lesz könnyű, idegenben lépünk pályára, de a sorsolás kedvező. Ismerjük el, lehetett volna sokkal rosszabb is" – árulta el a védő.