Egy tini csodagóljával jutott tovább a Liverpool az FA-kupában - videó

775448954 fbl Horizontal
Liverpool's English midfielder Curtis Jones (L) celebrates after scoring the opening goal of the English FA Cup third round football match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, north west England on January 5, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az FA-kupa harmadik fordulójának rangadóján a tartalékosan felálló Liverpool 1-0-ra legyőzte a városi rivális Evertont. A mindent eldöntő találatot a 19 éves Curtis Jones szerezte, és alighanem sokáig fogjuk még látni ezt a lövést.

A Pool meglehetősen tartalékos hadrendben állt ki a mérkőzésre, a legnagyobb sztárokat vagy nem is nevezte Jürgen Klopp, vagy csak a kispadra ültette. Ott volt azonban a kezdőben a Salzburgtól szerződtetett japán Minamino, valamint három tinédzser is, méghozzá Harvey Elliott, Neco Williams és Curtis Jones.

Aztán a 9. percben a Pool elveszítette legrutinosabb játékosát és egyben csapatkapitányt, James Milnert, akit le kellett cserélni sérülés miatt.

A majdnem teljes kerettel játszó Everton veszélyesebben focizott a meccs elején, az első liverpooli lövésre 20 percet kellett várni. Ezután átvette az irányítást a BL-győztes, és bár próbálkozások számában az Everton állt jobban, a félidő legnagyobb helyzete Origihez fűződött, de lapos lövését hatalmas bravúrral védte Pickford.

A második félidőben kezdeményezőbb volt a Liverpool, Carlo Ancelottinak pedig annyira nem tetszett, amit látott, hogy egyszerre kettőt is cserélt. A 71. percben aztán még bosszúsabb lett: Origi passzolt Joneshoz, aki 18 méterről felnézett, és káprázatos gólt tekert Pickford kapujába.

Jones egyébként a hónap végén ünnepli 20. születésnapját.

A maradék időben az előny ellenére többet birtokolta a labdát a Liverpool, az Everton azonban a hosszabbításban a csereként beálló Kean révén kis híján egyenlített, de lövése fölé ment. Több lehetősége már nem volt a csapatnak, így a Liverpool Jones parádés góljával tartalékosan is továbbjutott.