Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Schalke 04 kapusa, Alexander Nübel idén nyáron csatlakozik a bajor sztárcsapathoz. 

A 23 éves német kapusnak idén nyáron jár le a szerződése a Schalke 04 együttesénél, így ingyen szerezte meg rekordbajnok, amely öt évre szerződtette a klasszis játékost. A fiatal kapus lehet hosszútávon Manuel Neuer utódja a Bayern Münchennél.

Nübel 19 évesen mutatkozott be a Bundesligában, ebben az idényben 15 bajnokin és két kupameccsen védte a gelsenkircheni együttes kapuját, ráadásul megkapta a csapatkapitányi karszalagot is.

A szombati bejelentés után azonban napvilágra került, hogy már nem Nübel a Schalke csapatkapitánya.

"Közösen úgy döntöttünk, hogy Alex lemond erről a posztról" - mondta az együttes vezetőedzője, David Wagner. "Minden szempontból megvizsgáltuk a helyzetet, és arra jutottunk, hogy a csapat szempontjából ez a lépés lesz a legjobb. Ha megtartaná a kapitányi karszalagot, az nyugtalanságot szülhetne."

A Bayern jelenlegi elsőszámú kapusának, a 33 éves Neuernek 2023-ig érvényes a megállapodása. A 93-szoros válogatott világbajnok játékos 2011-ben szintén a Schalkétól érkezett a Bayernhez.