Klubtörténelmet írva vonult vissza David Villa Japánban

Japan Soccer Emperor's Cup Vissel Kobe VS Kashima Antlers soccer FOOTBALL David Villa
Vissel Kobe's ANDRES INIESTA (C) of Spain, holding up the Emperor's Cup, celebrates with his teammates and supporters after winning the Emperor's Cup final match against Kashima Antlers at National Stadium in Tokyo on Jan. 1, 2020. The match was the first sporting event to be held at the National Stadium, which was built for the 2020 Tokyo Olympics. Kobe won by 2-0 and grabbed the title for the first time. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A Vissel Kobe 2-0-ra legyőzte a Kashima Antlers csapatát a japán labdarúgó Császár Kupa szerdai döntőjében, Tokióban.

A finálé volt az első labdarúgó-mérkőzés az új Nemzeti Stadionban, amit az idei olimpiára építettek a japán fővárosban, a Vissel Kobe pedig fennállása első trófeáját nyerte.

A győztes csapatban a belga Thomas Vermaelen végigjátszotta a döntőt, a világbajnok játékosok közül a spanyol Andres Iniesta és a német Lukas Podolski szintén kezdő volt, előbbi 88, utóbbi 92 percet kapott.

Az első hivatalos sportesemény a Nemzeti Stadionban:

A német Thorsten Fink vezetőedző a legvégén becserélte a spanyol David Villát, akinek ez volt az utolsó mérkőzése pályafutása során. A 38 éves csatár a mostani szezonban 28 bajnoki meccsen 13 gólt szerzett. Korábban 59 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, amellyel világ- és Európa-bajnoki címet is nyert, a Barcelonával pedig 2011-ben Bajnokok Ligája-győztes lett.