Társoldalunk:

Iszonyatos mértékű veszteséggel zárta az évet a Chelsea

2020.01.01. 14:21

Az angol élvonalban szereplő Chelsea FC labdarúgóklub 96,6 millió fontos veszteséggel zárta az előző, június 30-án véget ért pénzügyi évet.

A londoni klub keddi közleménye szerint a gazdasági társaság forgalma enyhe növekedést után 446,7 millió font volt.

A Chelsea azzal magyarázta legfrissebb pénzügyi eredményeit, hogy egyrészt továbbra is meg akar felelni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szigorú előírásainak, másrészt a bajnoki helyezése miatt nem szerepelhetett a rendkívül jövedelmező Bajnokok Ligájában, harmadrészt komoly költségekkel járt a vezetőedző-váltás, illetve Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacic és Jorginho leigazolása.

A sok jó játékos jó sokba kerül Roman AbramovicsnakForrás: AFP/Glyn Kirk

Bruce Buck klubelnök úgy fogalmazott, a bevételek következetes növelése és az elmúlt évek gondos gazdálkodása lehetővé tette, hogy jelentősen javuljon a játékoskeret minősége, és közben az UEFA pénzügyi előírásait is betartsák. Hangsúlyozta, mindez hozzájárult, hogy a csapat idén tavasszal megnyerte az Európa Ligát, illetve visszatért a BL-be.

Az elnök szerint ezeknek a szilárd alapoknak köszönhetően a klub jó helyzetben van, így a pályán fenntarthatja sikereit, a háttérben pedig megőrizheti pénzügyi stabilitását a következő években.

A Chelsea a 2018. június 30-án lezárult pénzügyi évben 62 millió fontos nyereséget könyvelhetett el. A csapat jelenleg a Premier League tabellájának negyedik helyén áll.