Haaland több mint kétszer annyiba került, mint amennyit klubja kapott érte

fbl Horizontal
In this Handout photo made available by Borussia Dortmund shows German first division Bundesliga football club BVB Borussia Dortmund's new recruit, Norwegian forward Erling Braut Haaland, posing for a photo on December 29, 2019 in Dortmund, western Germany. - Borussia Dortmund announced that Haaland has signed a contract with them until June 2024. (Photo by Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Borussia Dortmund / Joel KUNZ" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund vasárnap jelentette be a Salzburg norvég csatárának, Erling Haalandnak az átigazolását. A 19 éves támadót szinte az összes topcsapattal hírbe hozták, miután az idényben eddig 28 gólt szerzett, köztük nyolcat a Bajnokok Ligájában.

Sokan arra számítottak, a Juventus vagy a Manchester United csap majd le a fiatal tehetségre, végül a Borussia Dortmund lett a befutó.

A német Bild szerint a garantált játékidő és az éves 8 millió eurós fizetés döntött a Dortmund mellett. Az olasz La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport szerint a Borussia Dortmund 20 millió eurót fizetett a Salzburgnak, ez volt a játékos kivásárlási ára.

A Borussia Dortmund csapatában folytatja Erling Braut Haaland Forrás: AFP/Joel Kunz

Ezen felül közvetítői díjként 15 millió eurót kapott a játékost képviselő szuperügynök, Mino Raiola és még 10 millió landolt a játékos apjának, Alf-Inge Haalandnak a zsebében.

Brit sajtóhírek szerint Raiola igen komoly részesedést kap majd az esetleges jövőbeni újabb átigazolási díjak után, ezeket pedig csak a Dortmund vállalta a fiatal játékossal kapcsolatban.