Jürgen Klinsmann nem számít Dárdai Palkóra a Herthánál

Dárdai Palkó, foci
Berlin's Palko Dardai sits on the bench prior to the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and Hertha BSC in the Borussia Park in Moechengladbach, Germany, 05 April 2017. Photo: Marius Becker/dpa
Vágólapra másolva!
A Hertha 25 fős kerettel utazik a floridai edzőtáborba – erősítette meg Jürgen Klinsmann, a berlini csapat vezetőedzője a Bild korábbi értesülését. A csapat keretét jelenleg 34 fő alkotja, az utazók közül olyan nevek maradhatnak ki, mint Ondrej Duda és Salamon Kalou. A Bild a kimaradók listáján valószínűsíti Dárdai Palkót is, hozzátéve, hogy sokan távozhatnak is az említett játékosok közül.

"Huszonöt játékossal akarunk elrepülni, ebben a kapusok is benne vannak" – idézi az őszi idény közben kinevezett Klinsmannt a Bild. A tréner két kimaradót is konkrétan említ, a 34 éves, a Bundesligában 151 mérkőzésen 48 gólt jegyző Salamon Kalout és a 25 esztendős középpályást, az 59 bajnokin 12-szer eredményes Ondrej Dudát. „Duda helyzete könnyen megváltozhat még. Kalouval volt egy jó beszélgetésem. Reálisan látja, hogy most nem lehet a hasznunkra. Időt kapott tőlem, hogy átgondolja a dolgokat, ezért nincs is a csapattal jelenleg. Abszolút profi játékosról van szó" – vázolta a helyzetet Klinsmann.

A Bild azt írja, szintén nem lesz ott a csapattal Amerikában Alexander Esswein (29), Mathew Leckie (28), Dennis Jastrzembski (19), Sidney Friede (21), Maurice Covic (21), Florian Baak (20), Muhammed Kiprit (20) és Dárdai Palkó (20). Ezek a játékosok a tavaszi szezonban sem nagyon számíthatnak játéklehetőségre, így pedig távozhatnak. A Herthával kapcsolatos hír, hogy a L'Équipe beszámolója szerint egy érkezője is lehet hamarosan a klubnak, a PSG-ben perememberré váló, 51-szeres német válogatott középpályás, Julian Draxler térhet haza és lehet a berliniek futballistája.

(NSO)