A Real-legenda kőkemény szabályokkal tette le a névjegyét a fiatalok között

AS Roma - FC Real Madrid: UEFA Youth League Group G fbl AS Roma november soccer PLAYER tre fontane stadium FC Real Madrid UEFA Youth League Group G
AS Roma - FC Real Madrid : UEFA Youth League Group G Former Real Madrid player now club executive Raul Gonzalez Blanco at Tre Fontane Stadium in Rome, Italy on November 27, 2018. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid korábbi legendás csatára, Raúl González fél éve vette át a klub utánpótláscsapatát, a Castillát, és a karácsonyi szünet alatt a Marca megvonta működésének a mérlegét.

A madridi sportlap elöljáróban leszögezi, hogy ugyan a korábbi 102-szeres válogatott, háromszoros BL-győztes eredményei egyelőre nem a legjobbak, hét döntetlen mellett öt-öt győzelemmel és vereséggel ment téli szünetre a csapat, ugyanakkor a változás mégis szemmel látható.

Raúl ugyanis ma már talán szokatlan szigorral vetette észre magát az első hónapokban. A harmadosztály többi klubja közül anyagi lehetőségeivel messze kitűnő Castilla edzője legelőször ugyanis éppen a hivalkodó külsőségektől szabadította meg a csapatát.

"Ebben a csapatban senki nem fog 600 eurós (kb. 200 ezer forint - a szerk.) hátizsákokkal mutatkozni" – adta ki a jelszót Raúl. A méregdrága dizájner hátizsákokkal együtt tűntek el a hasonlóan értékes piperetáskák, és a színes cipők is. Az edzésekre és a mérkőzésekre minden játékosnak a klub által biztosított felszerelésben kell megjelennie, legyen szó a melegítőről, a hátizsákról vagy éppen a csukáról.

Az edzésekre 75 perccel a kezdés előtt kell megérkezni Valdebebasba. "Ha nem vagy itt egy és negyedórával az edzés kezdete előtt, akkor elkéstél" – szól az edzői intelem, ami a gyakorlatban úgy működik, hogy, aki nincs a buszon egy idegenbeli meccsre indulva az adott időpontban, az bizony már nem is lesz, mert nem várják meg. Ilyenkor már nincs telefonnyomkodás, és nincsenek fent a fejhallgatók sem.

Raúl is tartja magát a szigorú normákhoz, minden játékosa minden egyes apró eredményével tisztában van, de a Marca azt sem felejti el, hogy nemet mondott egy ismert tévés producer felkérésének, aki szerette volna végigkövetni első évét a Castilla kispadján.