Kapitális kapushibának köszönhetően nyert PL-rangadót a Chelsea

Horizontal
Chelsea's English striker Tammy Abraham celebrates scoring their second goal to take the lead 1-2 during the English Premier League football match between Arsenal and Chelsea at the Emirates Stadium in London on December 29, 2019. (Photo by Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Vereséggel mutatkozott be hazai pályán az Arsenal új vezetőedzője, Mikel Arteta, miután csapata 1-0-s vezetés után a hajrában kapott két góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Chelsea-től.

Két idegenbeli (az Everton és a Bournemouth ellen) döntetlen után végre az Emirates Stadionban is bemutatkozhatott az Arsenal új vezetőedzője, Mikel Arteta. Nem várt rá könnyű feladat, mert a Southampton elleni hazai vereség után bizonyítani akaró Chelsea volt az ellenfél.

Az első negyedórában azonban úgy tűnt, hogy ez a bizonyítási vágy sehol sincs a hazaiak elszántságához képest: a Chelsea alig lépte át a felezővonalat, miközben az Arsenal egy szöglet után Pierre-Emerick Aubameyang révén a 13. percben megszerezte a vezetést. Ez volt a gaboni támadó szezonbeli 12. bajnoki gólja.

Frank Lampard érezte, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, a 34. percben Emerson helyére beküldte Jorginhót, és a két brazilból lett olasz cseréje után valóban felgyorsult és veszélyesebb lett a vendégek játéka. A szünetre azonban az Arsenal mehetett előnnyel, márpedig amikor ez így volt, még egyszer sem kaptak ki riválisuktól.

Szünet után továbbra is maradt a Chelsea mezőnyfölénye, de igazán veszélyes ziccert nem tudtak kidolgozni Lampard játékosai. A Chelsea edzője mégsem elől, hanem hátul változtatott egy óra elteltével, amikor Fikayo Tomori helyére beküldte a 19 éves Tariq Lamptey-t, aki ezúttal debütálhatott a Premier League-ben.

A Chelsea elszántsága a meccs hajrájában eredményre vezetett, amihez kellett Bernd Leno kapitális hibája egy oldalról érkező szabadrúgás után:

A gólszerző Jorginho percekkel korábban közel állt hozzá, hogy megkapja a második sárga lapját...

Négy perccel később Willian labdája találta meg középen Tammy Abrahamet, a fiatal csatár pedig kapura tudott fordulni, és megszerezte a győztes gólt a két félidő hosszabbításaival összesen 102 percig tartó meccsen.

Eredmény, Premier League, 20. forduló:
Arsenal–Chelsea 1-2 (1-0)
gól: Aubameyang 13., ill. Jorginho 83., Abraham 87.