Vágólapra másolva!
Karácsonykor is a futball körül forgott a Bristol City magyar válogatott középpályásnak, Nagy Ádámnak az élete, aki élvezi a szigetországi meccsterhelést, és bízik benne, hogy a kemény párharcoknak köszönhetően jobb játékos lesz.

„A mostani időszak elsősorban mentálisan nehéz, december utolsó másfél hetében egymást érik a meccsek, és ha valóban fel akarunk jutni, egyetlen találkozót sem vehetünk lazábban" – mondta Nagy Ádám, a Championshipben szereplő Bristol City és a magyar válogatott középpályása az nso.hu-nak. A meccsterhelésnél nincs jobb. A kemény edzések helyett lejátsszuk a következő bajnokit, utána regenerálunk, jön a taktikai értekezlet, és már kezdődik is az újabb összecsapás" – tette hozzá.

„Az előző idény második felében csak elvétve jutottam szerephez a Bolognában, és sajnos még nem tartok ott, hogy akkor is sorba álljanak értem a kérők, ha nem vagyok játékban. Ezek után kifejezetten imponált a Bristol megkeresése, ambiciózus klub rajzolódott ki előttem, amely szerette volna, hogy segítsek céljai megvalósításában. A nyáron többször egyeztettem Lee Johnson vezetőedzővel, az első perctől éreztem, hogy szeretne a csapatában látni" – árulta el Nagy, aki azt is elárulta, mi a legnagyobb különbség a Serie A és a Championship között.

Nagy Ádám jól érzi magát Angliában Forrás: Rogan/JMP/Rogan/JMP/Rogan Thomson

„Az olasz futballban óriási szerepe van a taktikának, ami sokszor megöli a játékot, ugyanakkor előnye is van: aki ott rendszeresen játszik, az a többi európai topbajnokságban is megállja a helyét. Az angol másodosztályban abból a szempontból gyorsabb a játék, hogy nem probléma, ha esetleg hibázol, a lényeg, hogy folyamatosan a támadásépítésre törekedj. Emiatt hektikusabb a játék, a közönség számára viszont szórakoztató, hogy a labda pillanatok alatt eljut az egyik kaputól a másikig, és ha az egyik csapat elveszíti a labdát, a másik azonnal indítja a támadást" - mondta a középpályás, aki szerint a játékához a spanyol élvonal áll a legközelebb, a La Liga az álma beteljesülését jelentené, de folyamatosan fejlődnie kell, hogy erre egyszer reális esélyem legyen.

„Sokszor megesik, hogy a játékvezető hezitál, érzi, nem volt teljesen tiszta a labdaszerzés, de mivel a tömeg morajlik, és élvezi, amit lát, továbbengedi a játékot. Nyilván nem örülök, amikor ilyesmi az én káromra történik, de minden játékosnak alkalmazkodnia kell a bajnokság stílusához. A földön maradni és reklamálni pedig nincs idő, mert a labdaszerzés után az ellenfél azonnal indul a kapu felé. Ezzel együtt azt mondom, élvezetesebb a játék, ha a játékvezetők engedik a keményebb párharcokat, ez a szemlélet a magyar bajnokságnak is jót tenne" – mondta Nagy Ádám.

A teljes interjút itt olvashatják el.