Herczeg András lemondott a Debrecen kispadjáról

103882584 Horizontal
A Harkov edzője, Miron Markevics és Herczeg András a Harkov-Debrecen Európa-liga meccsen 2010 decemberében
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik helyén álló DVSC a hivatalos honlapján tudatta, hogy Herczeg András lemondott vezetőedzői tisztségéről.

Herczeg András 2017 májusában ugrott be a DVSC kispadjára, amikor a klub a portugál Leonel Pontes irányítása alatt a kiesés ellen küzdött. A klublegenda benntartotta az élvonalban a Lokit, a következő szezonban pedig a harmadik helyen végezett a csapatával az élvonalban, míg a Magyar Kupában az elődöntőig jutott, így a hajdúságiak az Európa-liga selejtezőjében szerepelhettek.

„Negyvenöt éve igazoltam a DVSC-hez, azóta minden lépésemet az határozza meg, hogy a DVSC javát szolgáljam.

Úgy látom, hogy a Loki javát ebben az időszakban az szolgálja, ha átadom valaki másnak a vezetőedzői tisztséget. Ezennel bejelentem, hogy vezetőedzőként nem folytatom a munkát a kispadon.

Nyitott könyv a pályafutásom. Aktívan, mindent átélve, mindent kipróbálva, minden erőmet latba vetve dolgoztam. Sosem tettem másként, most sem teszem. Nem tenném soha.

Egy csapat eredményességét sok tényező határozza meg. Az utóbbi időszakban ezek közül nem mindegyik segítette a munkámat, én magam pedig nem szeretnék a kibontakozás akadálya lenni.

Herczeg András, a DVSC klublegendája Forrás: dvsc.hu

Debrecenben magasak az elvárások, a közönség is igényes. Azt kívánom, hogy a Loki ismét elérje azokat a sikereket, amelyeket együtt elértünk korábban.

Úgy tervezem, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatom a nevelői tevékenységemet.

Szeretem a klubot, a munkatársaimat, szeretem a játékosokat, szeretem a közönséget, szeretem Debrecent. Köszönetet mondok a klubnak, a munkatársaimnak, a játékosoknak, a közönségnek, Debrecennek.

Hajrá, Loki!" – áll Herczeg András közleményében.

Herczeget idén májusban a férfi NB I legjobb edzőjének választotta a magyar szövetség (MLSZ). Ebben a szezonban 15 mérkőzése alatt 19 pontot gyűjtött, így a 8. helyen áll a csapat az élvonalban.

Herczeg András korábban 1997 és 1998, majd 2007 és 2010 között irányította a DVSC-t, amellyel két-két alkalommal nyert bajnoki címet és Magyar Kupát, továbbá elvezette csapatát a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga csoportkörébe is.