Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közösségi-oldalán tett közzé egy karácsonyi üzenetet. Az olasz szakembernek nincs szüksége ajándékokra, nem is kért senkitől semmit. Egyetlen vágya, hogy csapatát kivezesse a jövő nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

„Karácsony van. Repül az idő és tudjuk, hogy az élet néha nagyon nehéz. Én csak egy fociedző vagyok, nem mentek életeket és nem építek házakat, sem hidakat.

A csapatommal a legjobb tudásunk szerint mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön, de emberből vagyok, szoktam hibázni.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

Idén nincs szükségem ajándékra és nem is kérek semmit.

Csak egyetlenegy dolog jár az eszemben: részt venni az Európa-bajnokságon.

Minden nehézség ellenére ezen dolgozunk, és a legvégsőkig próbálkozunk, hogy elérjük a célunkat. Ez az időszak azonban a feltöltődésé, a pihenésé, a családunkkal és barátainkkal együtt töltött időé.

Áldást, boldogságot, és még több szeretetek kívánok!

Legyen csodás a Karácsonyotok, Barátaim!

És örökké: HAJRÁ MAGYAROK" – áll a szövetségi kapitány bejegyzésében.

A magyar labdarúgó-válogatott 2020. március 26-án Szófiában, Bulgária elleni játszik Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzést, győzelem esetén pedig a Romániával vagy Izlanddal játszhat a Puskás Arénában az Eb-szereplés kiharcolásáért.

Az Eb-pótselejtező menetrendje:
Nemzetek Ligája, A divízió rájátszása:
2020. március 26.
20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
Március 31.
20.45: Bulgária/Magyarország–Izland/Románia