Vágólapra másolva!
A játékosként világ- és Európa-bajnok Patrick Vieira lehet az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami FC vezetőedzője. David Beckham csapatának nem lesz könnyű dolga, mivel az Arsenal-legenda jelenleg a Nice csapatát irányítja, és 2021 nyaráig szól a szerződése.

Az Inter Miami FC a 2020-as szezonra indulási jogot kapott az MLS-ben, így már gőzerővel dolgoznak a klubnál, hogy a lehető legerősebb kerettel és szakmai stábbal vágjanak neki a szezonnak. Erre a feladatra pedig az ESPN értesülése szerint Patrick Vieirát szemelte ki Beckham.

Patrick Vieira lehet az Inter Miami vezetőedzője Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

A klub már számos játékos megszerzett a franchise során, ám edzője még nincs a csapatnak, ezt az űrt tölthetné be a korábbi világklasszis labdarúgó. A lap információja szerint Beckham először Carlo Ancelottit szerette volna Miamiba csábítani – akivel kiváló viszont ápol –, de a Napolitól elbocsájtott olasz inkább az Everton ajánlatát fogadta el.

Patrick Vieirára viszont elérhetőbb célpontként tekintenek a klubnál, annak ellenére, hogy 2021 nyaráig érvényes szerződés köti a francia élvonalbeli bajnokságban szereplő Nice együtteséhez. Ám a Miaiminál reménykednek benne, hogy meg tudnak állapodni a Vieira klubjával is.

Vieira egyébként esélyes volt az Arsenal kispadjára is, de végül egykori csapata nem őt, hanem játékosként ugyancsak az Ágyúsokat is erősítő Mikel Artetát nevezte ki.