Vágólapra másolva!
Luis Figo kategórikusan cáfolta, hogy a barátságnál bármi több lett volna közte és Pep Guardiola között a Barcelona csapatánál töltött évek során.

Az aranylabdás portugál középpályás 1995-től 2000-ig volt a Barcelona játékosa, ahonnan a legnagyobb riválishoz, a Real Madridhoz igazolt. A katalán csapatban töltött éveivel kapcsolatban időről időre előkerült a vád, hogy csapattársával, Pep Guardiolával több volt köztük egyszerű barátságnál.

Pep Guardiola (balra ) és Luis Figo: szobatársból ellenfelek lesttek Forrás: Noticiasaominuto.com

"Guardiola egy nagyszerű barát volt, aki sokat segített nekem. Szobatársak voltunk, semmi más. A nőket szeretem" – cáfolta kategórikusan a városi legendát Figo az ICON-nak adott interjúban, amit a Marca című madridi sportlap is szemlézett.

Figo beszélt arról is, hogy szerinte miért nincs ma egyetlen focista sem a La Ligában, aki felvállalná, hogy a férfiakhoz vonzódik.

"A foci kegyetlen dolog. Hétről hétre ki kell menned az emberek elé, ők pedig nem a teljesítményed miatt fognak kritizálni, hanem azért, mert meleg vagy. Azért rejtőzködnek, hogy védve maradjanak, nem pedig azért, mert szégyellik magukat" – mondta a 47 éves portugál sztár.