Vágólapra másolva!
Az elmúlt három napban pályára lépő 16 első osztályú csapat közül csak a Deportivo Alavés esett ki alacsonyabb osztálybeli riválisával szemben a spanyol Király Kupa 1. körében. A négy kiemelt csapaton (Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, Valencia) kívül mindenkinek játszania kellett az átalakuló sorozat legelső körében.

Kedd este a Real Jaén 3-1-re legyőzte a Deportivo Alavés csapatát a spanyol Király Kupa 1. fordulójában. A baszkok pechére a sorozatot a nyáron átalakították, így az eddig jól megszokott oda-visszavágós párharcok helyett a többi európai topligához hasonlóan már itt is egy mérkőzésen dől el a továbbjutó csapat kiléte.

Wu Lei duplájával verte alacsonyabb osztálybeli riválisát az Espanyol Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

Az Alavés volt az egyetlen csapat, mely pórul járt a 16 pályára lépő első osztályú csapat közül. A 20 csapatos spanyol bajnokság előző idényében dobogós helyen záró Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid hármason kívül a kupagyőztes Valencia csak két körrel később, a 32 között fog becsatlakozni a küzdelembe.

Ennek oka az, hogy nyáron a szuperkupát is átalakították Spanyolországban. Eddig hagyományosan a bajnok és a kupagyőztes augusztusban, egy két mérkőzéses párharcban döntötte el a trófea sorsát. A mostani idényre elődöntő-döntő formációban január közepén, Rijádban kerül sor a trófea átadására.

A kupára visszatérve, a Betis 19 éves mexikói játékosának, Diego Laíneznek a szabadrúgásgólja mellett a spanyol bajnokság történetének első kínai gólszerzőjének, Wu Leinek a duplájára érdemes felhívni a figyelmet.

Íme Laínez gólja a sevillai ítéletidőben az Antoniane ellen

Wu Lei első gólja az Espanyolban a Lleida ellen

Wu Lei második gólja

Spanyol Király Kupa, 1. forduló, a La Liga csapatok eredményei:

Real Jaén (negyedosztályú) - Deportivo Alavés 4-1
Logronés (4.) - Eibar 0-5
L'Hospitalet (4.) - Granada 2-3 (hosszabbítás után)
Intercity (4.) - Athletic Bilbao 0-3
Andorra (3.) - Leganés 1-1 tizenegyesekkel: 6-7
El Palmar (4.) - Getafe 1-2
El Álamo (4.) - Real Mallorca 0-1
Comillas (4.) - Villareal 0-5
Tolosa (4.) - Real Valladolid 0-3
Bergantinos (4.) - Sevilla 0-1
Melilla CD (4.) - Levante 0-5
Pena Azagresa (4.) - Celta Vigo 0-2
Antoniano (4.) - Real Betis 0-4
Lleida (3.) - Espanyol 0-2
Becerril (4.) - Real Sociedad 0-8
Lorca Deportiva (4.) - Osasuna 0-3