Vágólapra másolva!
A Bolgár Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy nincs akadálya a VAR-rendszer telepítésének a szófiai Vaszil Levszki Stadionban, következésképp nem cserélik fel a március 26-i Bulgária–Magyarország NL-playoffmérkőzés pályaválasztói jogát.

A bolgár szövetség az UEFA-tól kapott hivatalos levélre hivatkozva közölte a hírt, megosztva a közvéleménnyel azt is, hogy Alessandro Arduino, az európai szövetség VAR-koordinátora leszögezte:

mivel a körülmények adva vannak, a videoasszisztens-rendszer telepítése az UEFA felelőssége.

A beszámoló szerint Arduino határozottan cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az Európa-bajnokságra jutásról döntő playoff Bulgária-Magyarország elődöntőjének – és bolgár továbbjutás esetén a minitorna szintén Szófiában esedékes fináléjának – pályaválasztói jogát felcserélhetik.

Nincs akadálya a VAR-rendszer telepítésének a szófiai Vaszil Levszki Stadionban Forrás: NurPhoto/Hristo Rusev/NurPhoto/Hristo Rusev

Korábban Kiril Domuszcsievnek, a bolgár bajnok Ludogorec tulajdonosának nyilatkozatára hivatkozva írt arról a sajtó, hogy a VAR-rendszer telepítése előtt tornyosuló akadályok miatt

a meccs akár a budapesti Puskás Arénában is „kiköthet".

Domuszcsiev szavai nagy visszhangot váltottak ki Bulgáriában is, megszólalt például Bojko Boriszov miniszterelnök is, aki profi futballista múltja ellenére is elvetette a Ludogorec-elnök ötletét a VAR-rendszer bulgáriai telepítésének állami finanszírozására.

„Az állam mindenkiért van. Ezért akartunk demokráciát. Ha azt mondjuk, „az állam", akkor ne egy külső szereplőt képzeljünk magunk elé, hanem a hazánkat, a saját pénzünket, a saját adóbevételeinket. A nagy kérdés az, vajon a bolgár adófizetők akarnák-e, hogy

– idézi például a dsport.bg Boriszov minapi szavait, kommentárjában megadván a választ a kérdésre: aligha.

A bolgár-magyar mérkőzés győztese az Izland-Románia csata továbbjutójával vív meg az Eb-döntőbe jutásért március 31-én. Az a meccs már valóban Budapesten lesz – ha túljutunk a bolgárokon.

(forrás: nso.hu)