Wenger: Artetának támogatásra van szüksége

Arséne Wenger, Arsenal
Arséne Wenger a Huddersfield Town ellen, a John Smiths Stadionban irányította utoljára az Arsenalt
Vágólapra másolva!
Ha Mikel Arteta lesz az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal új vezetőedzője, akkor a tapasztalatlanságát azzal tudja ellensúlyozni, hogy támogató közeget teremt maga köré - vélekedett a korábbi klubjánál kialakult helyzetről Arsene Wenger, a nemzetközi szövetség (FIFA) sportágfejlesztési igazgatója.

A 70 esztendős szakember, aki 1996-tól 2018-ig irányította vezetőedzőként az észak-londoni csapatot, azt nyilatkozta szerdán, hogy ha a 37 éves spanyol tréner elfogadja az Ágyúsok ajánlatát, akkor olyan személyekkel kell körülvennie magát, akik teljes mértékben segítik elképzeléseinek megvalósításában.

Mikel Arteta sokat tanult Pep Guardiolától Forrás: AFP/Odd Andersen

"Mikel Arteta kétségkívül egy egyéniség, és sokat tanult az elmúlt években, mint másodedző" - jelentette ki Wenger, aki szerint az Arsenal korábbi csapatkapitányának meg kell majd küzdenie azzal a ténnyel, hogy vezetőedzőként nem rendelkezik még elegendő tapasztalattal. "Jó környezetet kell neki teremteni az egyesületnél, és támogatni őt a munkában" - tette hozzá a francia szakember.

Az Arsenal jelenleg csak a tizedik a Premier League tabelláján, a vezetők három hete menesztették a spanyol Unai Emeryt az edzői posztról. Sajtóhírek szerint a klubvezetés elsőszámú jelöltje Arteta, aki 2011 és 2016 között volt az Arsenal játékosa, három éve pedig Josep Guardiola másodedzője a bajnoki címvédő Manchester Citynél. Guardiola kedden megerősítette, hogy Arteta tárgyal az Arsenallal a vezetőedzői posztról.

Arséne Wenger szerint Artetának támogató közegre van szüksége Forrás: DPPI/ Craig Zadoroznyj

"Az Arsenal most nagyon kemény időszakot él át, és én ugyanúgy szenvedek ettől, mint a klub bármely más szurkolója" - mondta Wenger a dohai klubvilágbajnokság helyszínén.