A Manchester United és a City is továbbjutott, majd össze is sorsolták őket

775438636 Horizontal
Manchester United's French striker Anthony Martial (2nd R) celebrates with teammates after scoring their third goal during the English League Cup quarter-final football match between Manchester United and Colchester United at Old Trafford in Manchester, north-west England on December 18, 2019. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Három negyeddöntőt rendeztek szerda este az angol Ligakpuában, továbbjutott a Manchester United, a Manchester City és a Leicester is, miután tizengyesekkel verte az Evertont.

A Manchester a Crystal Palace-t és a Tottenhamet búcsúztató, negyedosztályú Colchestert fogadta. Ole Gunnar Solskjaer a körülményekhez képest erős kezdőt küldött pályára.

A Manchester United a meccs elejétől támadott, de a Colchester egészen az 51. percig tartotta magát, amikor Marcus Rashford talált be, majd öt perccel később Jackson lőtt szerencsétlenül a saját kapujába.

A 61. percben Rashford passza után Martial is betalált, csak az üres kapuba kellett helyeznie, 3-0-ra nyert a Manchester United.

A Manchester City a harmadosztályú Oxford United csapatához látogatott, így Pep Guardiola nyugodtan tartalékolhatott.

A City Cancelo góljával szerzett vezetést, majd Taylor a második félidő elején egyenlített, de csak öt percig tartott a hazai öröm, ugyanis Sterling is betalált, majd a csapatkapitány a 70. percben is gólt szerzett, 3-1-re nyert a City.

Az Oxford egyébként 18 alkalommal lőtt kapura a City ellen, ez a legtöbb, mióta Guardiola a csapat edzője.

A szerdai harmadik meccsen a Leicester idegenben már 2-0-ra vezetett az Everton ellen Maddison és Evans góljaival, de Taylor szépített, majd Baines a 91. percben egy óriási góllal egyenlített.

A rendes játékidő után azonnal tizenegyesek következtek, Baines és Tosun is hibázott, míg a túloldalon csak Maddison, így a Leicester jutott a lejgobb négy közé.

Kedden a klubvilágbajnokságon szereplő Liverpool fiatal csapata játszott az Aston Villával, a birminghami csapat pedig 5-0-lal jutott tovább.

A szerdai meccsek után sorsoltak is, Manchester United-Manchester City és Leicester-Aston Villa elődöntőket rendeznek majd. Az első meccseket a január 6-i héten, a visszavágókat két héttel később rendezik majd.