Nem hosszabbítottak Bendtnerrel, aki befejezheti a pályafutását

- Horizontal panoramic
Arsenal's Danish Striker Nicklas Bendtner lies on the ground after missing a chance on goal during their Carling Cup 3rd round match against Sheffield United at the Emirates, London, on September 23, 2008. AFP PHOTO / GLYN KIRK Mobile and website use of domestic English football pictures are subject to obtaining a Photographic End User Licence from Football DataCo Ltd Tel : +44 (0) 207 864 9121 or e-mail [email protected] - applies to Premier and Football League matches (Photo by GLYN KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem hosszabbított szerződést Nicklas Bendtnerrel az FC Köbenhavn labdarúgócsapata.

A 31 éves korábbi válogatott dán csatárt szeptemberben az év végéig szerződtette a koppenhágai együttes, amely húsz forduló után második a dán élvonalban, az Európa-ligában pedig továbbjutott csoportjából, a 16 közé jutásért a Celtic Glasgow csapatával találkozik februárban.

"El kell gondolkodnom a jövőmről és eldöntenem, akarok-e új kihívást keresni a futballban, vagy befejezni, és az élet más területén kezdeni új kalandba" - fogalmazott a játékos, aki utoljára november 10-én kapott lehetőséget az együttesben.

Nicklas Bendtner visszavonulhat Forrás: AFP/Glyn Kirk

Bendtner pályafutása jelentős részét az Arsenalnál töltötte, bajnoki címet pedig a Juventusszal, valamint a Rosenborggal nyert. A nemzeti csapatban 81 mérkőzésen 30-szor volt eredményes. Tagja volt a dán keretnek a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es kontinensviadalon is, valamint a tavalyi vb-részvételhez is hozzásegítette a válogatottat, ám sérülés miatt nem került be az oroszországi tornára utazó csapatba.

Tavaly 50 napig háziőrizetben volt, miután összetűzésbe keveredett egy koppenhágai taxissal, akinek az incidens során eltörött az állkapcsa.