Vágólapra másolva!
Marco Rossi már tudja, min kell változtatni az Eb-selejtezők után, hogy a Nemzetek Ligája-playoffot sikeresen vívhassa meg a magyar labdarúgó-válogatott. Az olasz szövetségi kapitány beszélt az elkövetett hibáiról, terveiről, s hogy a részben budapesti rendezésű Eb-n melyik csapat ellen szeretne leginkább játszani.

„Nem fájdalmat vagy szomorúságot éreztem, hanem csalódottságot. Kinevezésem óta folyamatosan láttam a fejlődést a válogatott játékában, kivétel ez alól az észtek otthonában játszott Nemzetek Ligája-mérkőzés, a horvátok vendégeként az Eb-selejtezőn mutatott produkciónk, illetve a cardiffi második félidőnk.

A walesiek ellen fordulás után csapatként katasztrofálisan teljesítettünk, nem ismertem rá a játékosaimra,

a második bekapott gól után szétestünk. Három gyengébb meccsünkből ezt, a legutolsót tudom a legnehezebben elfogadni" – mondta a magyar fociválogatott kapitánya a Wales elleni elszalasztott esélyről a Blikknek.

Marco Rossi arról is beszélt, hogy a Bulgária elleni, márciusi Nemzetek Ligája-playoffmeccsig min szeretne változtatni.

Marco Rossi tudja, mi volt a baj Wales ellen, és már csak Bulgáriára koncentrál Fotó: Polyák Attila - Origo

„Wales ellen megmutatkozott, hogy a játékosaink zömének erőnlétileg magas volt az a tempó, amit kilencven perc alatt az angol bajnokságban edződött focisták diktáltak.

Extra tréningekre lesz szükségük, amelyet klubjaikban edzés előtt vagy után elvégezhetnek. Korábban követtem el hibákat, olyan, jobb képességű játékosokat szerepeltettem,

akik nem voltak teljesen egészségesek. Ezután az játszik, aki százszázalékosan fitt, még ha van is jobb a posztján."

„Minden kerettag átesett fizikális és mentális teszteken, ismerik az eredményét, tudják a hiányosságaikat, ezen kell dolgozniuk. Én

" – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy a válogatott otthon jobban teljesít, mint idegenben, majd kicsit előre szaladva az is szóba került, hogy Portugália, Franciaország vagy Németország elleni meccset várná leginkább az Eb-n, ha kijutna a magyar válogatott.

Reméljük, hogy meglesz az eredménye a Marco Rossi által előírt extra edzéseknek Fotó: Polyák Attila - Origo

„Elsősorban Bulgáriára fókuszálunk. Majd lesz még egy összecsapás. Ha kijutnánk, a franciák elleni meccset várnám leginkább, hiszen az aktuális világbajnokról van szó. Portugália és Németország nem világbajnok, úgy érzem, hangyányival előrébb járnak a franciák.

Annyi biztos, hogy nem lesznek változtatások a keretben. Marco Rossi az utóbbi meccseken látott gyengébb produkciók ellenére sem tervezi, hogy a Nemzetek Ligája-playoff előtt kicseréljen pár focistát a keretben.

„Úgy gondolom, hogy már minden játékost kipróbáltam, aki hasznunkra lehet. Megérdemlik, hogy azok vívják ki az Eb-re való kijutást, akikkel elindultunk az úton"

– tette hozzá az olasz szakember.